С колко ще си тръгне АЗ Алкмаар от \"Емирейтс\"?

11:06
С колко ще си тръгне АЗ Алкмаар от \"Емирейтс\"?
Съставът на Арсенал приема на "Емирейтс Стейдиъм" холандския шампион АЗ Алкмаар в среща от група "Н" на Шампионската лига. "Артилеристите" допуснаха изравняване в допълнителното време на първия сблъсък между двата отбора на стадион "ДСБ"преди десетина дни и си тръгнаха само с точка. Сега пред момчетата на Арсен Венгер се открива чудесна възможност да решат ситуацията в групата с една победа, която до голяма степен ще ги прати на 1/8-финалите в Лигата.

Възпитаниците на френския специалист показват завидно желание за игра през последните дни, а дербито с Тотнъм се превърна в поредното доказателство, колко голяма е разликата между топ 4 и претендентите за по-предно класиране. "Шпорите" могат да бъдат благодарни, че си тръгнаха само с тройка от "Емирейтс", а играта, която предложи селекцията на Арсен, беше от най-висока класа. Единственото неприятно нещо в ранния след обяд на събота бе контузията на Никлас Бендтнер, който ще отсъства от терените за период от четири седмици. Въпреки това "топчиите" разполагат с доста добър вариант за заместник на датчанина в лицето на Едуардо Да Силва. Лазарета на Арсенал никога не е оставал празен и сега отново е така. Най-сериозна се оказва липсата на левия бранител Гаел Клиши, който ще е извън терените за около месец. По всяка вероятност негов заместник ще е младежкият национал на Англия Киърън Гибс. Стражът Лукаш Фабиански е с неприятна контузия в бедрото, която го вади от терените за около месец. Към полския страж се присъединяват и Денилсон, Тио Уолкът, Карлос Вела, Арманд Траоре, Джак Уилшър и Йоан Джуру. Вероятността Томаш Росицки да вземе участие в срещата е минимална, но все пак я има. Стартовият състав на лондончани едва ли ще претърпи големи промени и по всяка вероятност ще изглежда както в събота срещу Тотнъм, с единствена промяна включването на Едуардо Да Силва и Киърън Гибс на мястото на травмираните играчи. Върналият се след контузия, която много приличаше на треньорска, Мануел Алмуния ще запази мястото си в рамката, а негова резерва ще е младият италианец Вито Маноне. Възможно е Арсен Венгер да даде почивка на някой от футболистите си в средната линия, а на негово място да се появи излекуваният Самир Насри, или спрягания за трансфер във френския ПСЖ Емануел Ебуе.

Холандският шампион изживява доста труден период. Отборът се представя слабо на домашната сцена, а в по-сериозните си срещи допусна загуби от Аякс и Твенте съответно с 2:4 и 2:3. Ситуацията в група "Н" на Лигата също не изглежда никак добре за тима, който има записан актив от едва две точки. Класирането на 1/8-финалите на този етап изглежда по-скоро като мираж, но третото място даващо право на участие в Лига Европа е съвсем реална цел за Роналд Куман и компания. Тимът пристига в Лондон без трима от своите играчи. Ерик Хейблок и избраният за футболист на сезона в Ередивизи голмайстор Мунир Ел Хамдауи страдат от контузии и изобщо не пътуваха за английската столица. Расмус Елм не е регистриран за участие в турнира и ще им прави компания пред телевизионните приемници.

Арсенал - АЗ Алкмаар, стадион "Емирейтс", 21:45 часа

Главен съдия: Алън Хамър (Люксембург)


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AaaareS
04.11.2009 22:56

верно е ще си тръгнат с 3те (гола) поне засега *lol*

Crissstiano
04.11.2009 20:27

Добре мистър гениалност,ти сигурно си някаква роднина на къцито,че гледам ръсиш простотии и сам си им се смееш.

brisi
04.11.2009 19:38

кристияно,напълно си.....тъп *lol*

dgk
04.11.2009 11:35

Мин. 3 и тук! В страхотна форма сте. Пожелания за трофей през този сезон *thumb_up*

Madoto_1
04.11.2009 11:29

Аз лично като фен на Арсенал мисля , че максимум 2:0 , защото Арсенал няма да се напряга!

zlekera
04.11.2009 11:17

И според мен ще си тръгнат с 4,5 някъде. *beer* Само Арсенал! *wink*

AaaareS
04.11.2009 11:10

ще си тръгнат с 4-ка според мен *smile*

Арсенал Форевър!!! *beer*