Скалони: Мачът със Саудитска Арабия беше много странен

20:55
Скалони: Мачът със Саудитска Арабия беше много странен

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони си припомни за шокиращата загуба с 1:2 от Саудитска Арабия в първия мач на тима на Световното първенство в Катар. “Албиселесте” обаче превъзмогнаха този двубой и не загубиха нито един от останалите си мачове в Мондиал 2022, триумфирайки с титлата.

“Този мач беше много странен. Като треньор, ми идваше да си скъсам дипломата, защото всичко, което казахме на играчите ни, беше направено. Въпреки това не победихме. Такъв мач се случва веднъж на хиляда. Заслужавахме да водим на почивката с 3:0 или 4:0, но за две минути те ни вкараха два гола и ни беше трудно да се възстановим от това.

Беше голям удар, но останах спокоен на скамейката. Не казвам, че знаех какво ще се случи впоследствие, но тогава имах два варианта: да речем, че полудявам, започвам да правя смени, крещя им и ги будя или да се успокоя и да видя дали можем да постигнем победа или равенство, след което да започнем отначало.

Чувството в мача и на терена беше странно. Развоят му беше лош и при 2:1 двубоят вече беше различен. Рискувахме тази загуба да ни нарани повече от нужното. Световното първенство обаче продължаваше, това беше първият мач и трябваше да загърбим този мач. Разбира се, това беше тежко поражение. От доста време не бяхме губили, но знаех, че можеше да се случи във всеки един момент. Това стана в най-подходящото време, честно казано”, коментира Скалони пред AFAеstudio.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация