Меси: Тази титла е и на Диего, който ни даваше сили от небето

21:53
Меси: Тази титла е и на Диего, който ни даваше сили от небето

Суперзвездата и капитан на Аржентина Лионел Меси използва профила си в Инстаграм, за да публикува видео с подбрани моменти от славната си кариера. Към него той написа и емоционално изявление, посветено на спечелената световна титла с “Албиселесте” на Мондиал 2022. В него той подчерта, че никога не се е отказал да преследва тази своя мечта, че е трябвало да триумфира със световната титла през 2014-та и че я посвещава на бившите си съотборници, Диего Марадона, целия тим, треньорски щаб и персонал, както и на верните фенове на “гаучосите”.

“От Грандоли (първият му клуб - б.р.) до Мондиала минаха почти 30 години. Бяха почти 30 години, в които топката ми даде много радостни и също така някои тъжни моменти. Винаги съм имал мечтата да бъда световен шампион и не исках да престана да се опитвам, въпреки че знаех, че може би никога няма да се случи. Тази купа, която спечелихме, също така е на всички, които не успяха да я донесат в предишните Мондали, в които играхме. Например през 2014-та в Бразилия, където я заслужаваха всички заради начина, по който се бореха до самия край. Те работеха усърдно и я желаеха толкова, колкото и аз… И я заслужавахме също така в този проклет финал.

Освен това тя е и на Диего, който ни даваше сили от небето. Както и на всички, които винаги подкрепяха националния отбор, без да гледат резултатите, а само желанието, което винаги показвахме дори когато нещата не се получаваха така както искахме. И, разбира се, тя е на целия този прекрасен колектив, който се сформира, на треньорския щаб и на всички хора от тима, които анонимно работят ден и нощ, за да ни е по-лесно. Много пъти провалът е част от пътя и ученето, така че без разочарования е невъзможно да дойдат успехите. Много сърдечни благодарности! Хайде, Аржентина!!!”, написа Меси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация