Порто пред решителна крачка в Кипър към последните 16

12:39
Порто пред решителна крачка в Кипър към последните 16
Кипърският Апоел Никозия приема Порто в среща от група "D" на Шампионската лига. За португалците спечелването на три точки може да се окаже решаващо за класирането в елиминационната фаза на турнира. При добро стечение на събитията, за "драконите" в другата среща на стадион "Висенте Калдерон", момчетата на Хесуалдо Ферейра могат да попаднат сред последните 16 отбора още тази вечер. Апетитите на Апоел са предимно за продължаване участието на тима в Европа и на пролет, което минава през третото място в групата и класиране за втория по сила турнир на стария континент - Лига Европа.

Проблемите пред домакините за предстоящата среща са доста сериозни. От състава ще липсват Пауло Хорхе, Ейдриън Сикора, Алтин Хаджи, Камил Косовски, Жост Броерс и Марчин Зевлаков, които страдат от различни травми и ще пропуснат срещата. Имената на споменатите футболисти едва ли навяват някаква асоциация в повечето от вас, но само ще спомена, че четирима от споменатите са основни фигури в тима и едва ли техните смени ще притежават необходимия потенциал да ги заместят достойно. Въпреки това домакините разполагат със своите шансове и не трябва да бъдат отписвани напълно.

В състава на Порто също ще има доста отсъстващи играчи. Полузащитникът Томаш Коща, който бе със счупен нос, е излекувал неприятната контузия и може да се появи в игра за "драконите". Не така обаче стоят нещата с крайните бранители Фусил и Кристиан Сапунаро. Първият е с травма в бедрото, а вторият поднови тренировки преди няколко дни и едва ли ще бъде готов за срещата. Диего Валери, Мигел Лопес, Силвестър Варела и Фернандо Белуши със сигурност няма да са на разположение на Хесуалдо Ферейра. Все пак "драконите" ще разполагат в атаката си с бразилския нападател Хълк, който се намира в доста добра форма. Играчът не пропусна да огорчи кипърците на два пъти в първата среща на "Ещадио До Драгао", след което попадна в идеалния отбор за кръга в Лигата.

Апоел Никозия - Порто, стадион "Джи Ес Пи", 21:45 часа
 
Главен съдия: Дамир Скомона (Словения)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

juve_83
03.11.2009 13:04

Кефи ме каква атмосфера правят кипърските фенове *devil*
Нищо чудно да сгазят жалките португалци