Кике Санчес Флорес ще трябва да закърпи \"дюшека\" срещу Челси

11:45
Кике Санчес Флорес ще трябва да закърпи \"дюшека\" срещу Челси
Новият наставник на Атлетико Мадрид Кике Санчес Флорес изрази своето съжаление, че пристига твърде късно в тима, за да спаси кампанията в Шампионска лига. Въпреки това, бившият треньор на Валенсия и Бенфика обеща трудни моменти на лидера Челси при гостуването на лондончани тази вечер на "Висенте Калдерон". Единствената надежда за "дюшекчиите" минава през задължителна победа над състава на Карло Анчелоти, което изобщо не изглежда лесна задача, с оглед моментната форма на Серхио Агуеро и компания.

Атлетико Мадрид записа серия от изключително слаби резултати под ръководството на Абел Ресино, което логично доведе до треньорска смяна. Съставът се намира в зоната на изпадащите отбори в Примера дивисион, а с оглед на потенциала, с който разполагат на "Висенте Калдерон", това изглежда като филм на ужасите. Кике Санчес Флорес се чака като месия от феновете на тима, които се надяват добрите моменти за техните любимци да станат много повече. За състава от Мадрид така важната среща пропуска левият бранител Мариано Перниа, който има счупена костица в стъпалото. Младата надежда Игнасио Камачо, който вече привлече погледите на отборите от Висшата лига на Англия, има проблеми с адукторите и също няма да е на разположение на Флорес. Други двама футболисти, Хуан Валера и Роберто, също са аут от сблъсъка със "сините" поради различни травми, но и без тях скамейката на тима изглежда доста боеспособна. При всички положение нападателните футболисти на Атлетико ще изглеждат доста впечатляващо откъм имена. Като двойка в предни позиции ще излязат Серхио Агуеро и Диего Форлан, а по двете крила ще действат Макси Родригез и Шимао Саброса. Задача на Флорес изобщо не изглежда лесна с оглед класата на противника, но все пак това е една прекрасна възможност, която може да преобърне сезона на мадридчани.

Наставникът на Челси Карло Анчелоти може да бъде спокоен за класирането на тима в следващата фаза на надпреварата. Лондончани са с пълен актив от точки след три изиграни мача, като похвалното в случая е, че те постигнаха това без своя лидер в предни позиции Дидие Дрогба. За предстоящата среща с Атлетико Мадрид африканският нападател ще може да се върне в групата на тима, след като изтърпя наказанието си от три мача в надпреварата. Въпреки това се появиха информации, че Дидие има лека контузия и Татко Карло ще предпочете да го запази за предстоящото дерби с Манчестър Юнайтед през идния уикенд. За състава на "сините" твърдо аут от срещата са Джон Оби Микел и Юри Жирков, които страдат от травми с глезените, а десният защитник Жозе Босингва има проблеми със своето коляно. Резерва на Петър Чех по всяка вероятност ще е Рос Търнбул, след като Енрике Иларио е със сътресение. Джо Коул е в групата на тима и може да получи нужното му игрово време, за да навлезе в ритъма на сезона след претърпяната тежка контузия.

В лагера на Челси нямат нужда от пълния актив от точки в срещата, които очевидно са много по-ценни за домакините. Не подценявайте и факта, че на лондончани предстои и възлов мач във вътрешното първенство срещу Манчестър Юнайтед на "Стамфорд Бридж" в неделя.

Атлетико Мадрид - Челси,  стадион  "Висенте Калдерон", 21:45 часа

Главен съдия: Бьорн Куиперс (Холандия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари