Ще излезе ли Бордо от групата на \"Алианц Арена\"?

20:10
Ще излезе ли Бордо от групата на \"Алианц Арена\"?
Съставът на Байерн Мюнхен приема френския шампион Бордо в ключова среща и за двата отбора от група "А" на Шампионската лига. Момчетата на Луис Ван Гаал заемат трето място във временното класиране, с актив от 4 точки и ако искат да продължат участието си в най-престижния европейски клубен турнир ще трябва да победят на "Алианц Арена" тази вечер. Съставът на Лоран Блан показва завидна форма и е окупирал както върха в група "А" на Лигата, така и първото място на класирането на елита на Франция. Преди около десетина дни двата тима премериха сили на стадион "Шабан Делма", а краен победител излязоха "жирондинците", които спечелиха срещата с 2:1.

Нападателят на баварците Томас Мюлер и защитникът Даниел Ван Буйтен получиха червени картон в изминалия сблъсък и сега няма да бъдат на разположение на Ван Гаал след като ще изтърпяват наказание. Проблем също така е и състоянието на Франк Рибери. Френското крило има травма на коляното, която със сигурност го вади от сблъсъка и може да стане причина и за евентуална операция. Наставникът на немците изрично заяви, че няма намерение да рискува здравето на Рибери и ще изчака до пълното му възстановяване преди да го включи в игра. Подобна е и ситуацията с хърватина Ивица Олич, който също няма как да вземе участие поради травма в областта на прасеца. Въпреки липсата на четирима от водещите играчи на тима, баварците разполагат с много потенциал. Ариен Робен получи почивка през изминалия уикенд в срещата с Щутгарт, с цел да е по-свеж за така важната битка и по всяка вероятност ще получи титулярно място. Марк ван Бомел и Мартин Демикелис също са излекувани от своите травми и могат да започнат двубоя, ако холандският специалист реши да ги използва. Полузащитникът Хосе Соса бе даден под наем на аржентинския Естудинатес до края на сезона след като не успя да се наложи в схемата на игра след преминаването си на "Алианц Арена" за 10 милиона евро през лятото на 2007 година.

В състава на гостите единствената въпросителна е състоянието на централния защитник Карлос Енрике, който е контузен. Бранителят по всяка вероятност ще пропусне гостуването в Германия, но и без него отбранителния вал на "жирондинците" се справя страхотно. Именно двойката централни защитници Микаел Сиани и Марк Планус бе в основата на успеха в първата среща между двата отбора, след като и двамата се разписаха за ценния успех над мюнхенци. Доказателство за добрата игра на защитниците в наказателното поле на противника при статични положения е и фактът, че седем от първите 15 гола за Бордо в шампионата са паднали след завършващи удари с глава. Определено тактик като Луис Ван Гаал има с какво да запознае своите възпитаници, ако иска да се поздрави с пълния актив от точки в предстоящата среща на "Алианц Арена".

Байерн Мюнхен - Бордо, стадион "Алианц Арена", 21:45 часа

Главен съдия: Педро Проенца (Португалия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

batkotidoni
03.11.2009 16:39

Имайки предвид нуждата от точки на баварците този и следващия мач на свой стадион ще бъдат решителни в борбата за първите 2 места ! Според мача е чиста 1-ца ! 1:0 ; 2:0 ; 2:1 ! УСПЕХ

martosas
03.11.2009 14:56

Айде Байерн покажете ни защо вярваме във вас !!

Lollipopp
02.11.2009 23:29

мача е равен или победа на един от 2та отбора с 1 гол разлика *wink*

Resorter
02.11.2009 20:25

Безкомпромисна 1-ца. Колкото и да се опъват Жирондинци, баварската машина няма да допусне подобен гаф още в групите. 70 хилядния Алианц Арена ще види едно зрелище от страна на домакините.