Ще сътвори ли Цюрих нова изненада в Лигата?

09:45
Ще сътвори ли Цюрих нова изненада в Лигата?
Олимпик Марсилия приема швейцарския шампион Цюрих в среща от 4-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе от 21:45 часа българско време на "Стад Велодром". В другият двубой от група "С" на надпреварата италианският Милан приема Реал Мадрид на "Джузепе Меаца".

Точно преди две седмици ОМ записа първи точки в тазгодишното издание на Лигата, побеждавайки Цюрих с 1:0 като гост. Преди почивката в мача в Швейцария играта бе равностойна, но гостите имаха повече чисти положения. Към края на двубоя ОМ опита натиск и той даде резултат. Французите стигнаха откриха резултата с гол на защитника Габриел Хайнце, който в 69-а минута бе оставен непокрит след едно балонно центриране от фаул и матира вратаря на Цюрих. Гостите се прибраха в своята половина след гола на Хайнце и в крайна сметка успяха да си извоюват победата, която остави шансовете им за класиране на осминафиналите жива. Така преди изиграването на срещата на "Стад Велодром" Цюрих заема 3-о място в класирането с 3 точки, докато Марсилия продължава да търка дъното със същия актив.

В последния си мач от френската Лига 1 тимът на ОМ постигна равенство от 1:1 като домакин на Тулуза. Предишната среща на марсилци от вътрешния шампионат срещу Пари Сент Жермен пък бе отложена заради епидемия от свински грип в състава на столичани. Така Олимпик заема 7-о място в класирането на Лига 1 а 18 точки, на 7 зад лидерите и действащи шампиони от Бордо.

От своя страна съставът на Цюрих след загубата от Марсилия успя да спечели 5 точки от три мача в шампионата на Швейцария. Първо тимът постигна победа като гост на Ст Гален с 3:1, а след това записа две равенства с Базел 2:0 и Сион 1:1 като домакин. Цюрих се намира на 5о място в класирането на цели 15 точки зад лидера Йънг Бойс. Безспорно обаче мачът на сезона за швейцарския тим бе изигран на стадион "Джузепе Меаца". Цюрих победи Милан като гост с 1:0 и показа, че дори най-големите аутсайдери имат възможност да вземат точки и дори победи над грандовете в европейския футбол. Факт е, че в Милано "росонерите" страдаха от ужасна липса на късмет, но това по никакъв начин не омаловажава постижението на швейцарския тим. Дори домакинския мач с Реал Мадрид, въпреки изразителната загуба с2:5, бе изнесен доста добре от швейцарците, но които просто не им достигна малко класа, за да изравнят за 3:3, след като губеха с 0:3 на полувремето.

В предстоящия мач Олимпик Марсилия ще търси задължителна победа над Цюрих, за да увеличи шансовете си за класиране в елиминационната фаза на Шампионска лига и покриване на големите си амбиции от началото на сезона, а отборът от Швейцария ще излезе в качеството си на аутсайдер, но както вече видяхме това може да се окаже и предимство.

Олимпик Марсилия - Цюрих, "Стад Велодром", 21:45 часа

Главен съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация