Играчи на Тотнъм искат Почетино да се върне

17:20
Играчи на Тотнъм искат Почетино да се върне

Бъдещето на Тотнъм Хотспър без Антонио Конте изглежда все по-реална възможност, след като снощи лондончани отпаднаха от Шампионската лига. И преди мачовете с Милан се говореше, че италианецът няма да остане след края на сезона, но сега вече в клуба се подготвят за това кой ще го наследи. Договорът на Конте изтича след края на сезона, като Тотнъм има възможност да го удължи с още една година. Нито клубът, нито италианецът обаче планират да продължат съвместната си работа. Това означава, че специалистът ще води отбора още само в 12 мача, колкото остават до края на сезона в Премиър лийг, тъй като Тотнъм отпадна от всички останалит турнири и ще запише поредна година без мечтания трофей.

Според "Скай спортс" няколко от ключовите играчи в титулярния състав лобират за завръщането на Маурисио Почетино, който бе уволнен от клуба през ноември 2019 година. Въпросните футболисти предпочитат не само стила на аржентинеца, но смятат, че при него младите играчи се развиват много по-добре, отколкото при Конте, който пренебрегва този аспект. Феновете на Тотнъм също искат Почетино отново да поеме отбора.

Клубният президент Даниел Леви обаче ще погледне доста по-прагматично при избора на наследник на Конте. Той все още е в добри отношения с Почетино, но ще избира между него и няколко други кандидати. Според "Скай спортс" такива са Роберто Де Дзерби, Томас Тухел, Луис Енрике, Марко Силва и Томас Франк. Почетино пък може да получи покана от Реал Мадрид след края на сезона, така че и този сценарий би променил нагласите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация