Най-доброто от кръга във Вишата лига

12:50
Най-доброто от кръга във Вишата лига
11-ят кръг в английската Висша лига донесе доста висока резултатност, като единствено срещата между Бирмингам и Манчестър Сити остана без попадения. Авторитетното издания "Скай Спортс" направи своя своеобразен обзор на изминалия кръг в елита на Англия. Впечатление прави играчът и отборът на седмицата селектирани от медията. Изборът за футболист е Аруна Диндан, който се отчете с три гола във вратата на Уигън, а отбор на седмицата е Портсмут. Ето как видяха колегите от Острова изминалия единадесети кръг.


► МАЧ НА СЕДМИЦАТА:
Съндърланд – Уест Хям 2:2

Това беше мачът на седмицата – интересен и драматичен. След борбеното начало за Съндърланд, нападателят Гилермо Франко наруши спокойствието на домакините с удар от над 30 метра и изведе "чуковете" напред в резултата. След този гол Уест Хям успяха да се възползват от стъписването в състава на домакините и чрез Карлтън Коул удвоиха преднината си след само 36 минути на "Стейдиъм ъф Лайт". "Черните котки" реагираха като ужилени на този резултат и бързо-бързо върнаха един гол чрез Анди Рийд след безупречно изпълнен пряк свободен удар. Мачът започна да върви под диригентската пръчка на домакините, но точно преди почивката Джоунс получи червен картон и по всичко личеше, че инициативата през второто полувреме ще отиде при гостите от Уест Хям. "Чукoвете” обаче не успяха да се възползват от числения си превес, а борбената игра да Съндърланд бе възнаградена 14 минути преди края, когато Ричардсън изравни и хвърли в екстаз фенове на домакините. Това развитие предвещаваше спиращи дъха последни минути за домакините. Уест Хям се опита веднага да наложи надмощие, но така и не успя да пробие добре наредената защита на "черните котки". В крайна сметка Съндърланд успя да достигне до реми след като губеше с 0:2 и остана с човек по-малко на теренa – истинска драма.


ИГРАЧ НА СЕДМИЦАТА
Аруна Диндан

Този футболист изживя истинско прераждане през последните две седмици, след като бе попаднал в една доста неприятна рубрика - "Пропуска на кръга", заради неточния си завършващ удар срещу Тотнъм. Събота вечер бе денят на африканеца, който с феноменалното си представяне през целия мач успя да отлепи Портсмут от дъното. Диндан заби хеттрик за Помпи и вдъхнови отбора си за разгром над гостуващия Уигън и постигането на първа домакинска победа за сезона. Защитниците на Уигън просто не можеха да спрат развихрилия се Диндан. Първият гол бе истински красавец след прецизен прехвърлящ удар над Къркланд. Втория си гол в мача тъмнокожият футболист вкара след като се промуши незабелязано зад защитата на Уигън и засече центриране на празна врата. Хеттрика си той оформи в последната минута след прецизно изпълнена дузпа.

ОТБОР НА КРЪГА:
Портсмут

Помпи си заслужи добри думи и похвали за впечатляващата победа над трудния за побеждаване тим на Уигън. Отборът бе в изключително лошо положение, както в представянето си на терена, така и извън него, свързано с несигурното бъдеще на клуба. Футболистите на тима от южния бряг успяха да загърбят всички тези проблеми и излязоха на терена пределно мотивирани, като се разправиха по категоричен начин с гостите.

ГОЛ НА СЕДМИЦАТА:
Сеск Фабрегас

За този приз конкуренцията беше наистина голяма. Ето какво имаме в предвид - голът на Дидие Дрогба срещу Болтън, изпълнението на Матю Етерингтън, прекият свободен удар на Рийд срещу Уест Хям, както и брилянтното изпълнение на Бербатов срещу Блекбърн. Но имаше един гол, едно изпълнение, което може би беше с малко над всички останали, а именно проявата на върхов контрол над топката от Фабрегас и преминаването му през целия отбор на Тотнъм. Той съомя да отнеме топката от изпълнилите центъра футболисти на "шпорите" и завърши пробива си с перфектно насочен завършващ удар. За Гомез не остана нищо друго, освен да извади топката от мрежата си за втори път в рамките на една минута.

СПОРНА СИТУАЦИЯ НА СЕДМИЦАТА:
Дузпата дадена в полза на Бърнли срещу Хъл Сити

Понякога грешните преценки на главните арбитри могат доста на наклонят везните в една или друга полза. Това се случи и в мача на Бърнли срещу Хъл Сити, където съдията Джоунс свири несъществуваща дузпа в полза на домакините, след като Тайрън Миърс падна в наказателното поле без даже да има контакт с противников играч. Въпреки това рефера посочи бялата точка пред погледа на невярващите защитници на Хъл. На повторения се видя, че Миърс сам се препъна в единия си крак, без да има намеса от футболиста на гостите Хънт. Тази дузпа бе достатъчна на Бърнли да наложи стилът си на игра и да победи с 2:0.

СПАСЯВАНЕ НА СЕДМИЦАТА:
Робърт Грийн

Тук също имаше голяма конкуренция от страна на спасяването на Яаскелайнен срещу Дрогба, намесите на Крис Къркланд срещу Портсмут, Гомез и Шей Гивън. Победителят обаче е вратарят на Уест Хям Робърт Грийн. Той направи доста ключови спасявания за своя отбор, най-забележителното от които беше спасяването на удара с глава от няколко метра на Майкъл Търнър. Търнър вече виждаше топката в мрежата, когато Грийн с уникален рефлекс успя да опази мрежата си чиста в тази ситуация.

ПРОПУСК НА СЕДМИЦАТА:
Габриел Обертан

Лятното попълнение на сър Алекс от Бордо се радваше на изключително успешен дебют за Ман Юн в Карлинг Къп през седмицата. И Фъргюсън отново му даде шанс, този път в шампионата срещу Блекбърн. Малко след като се появи на терена обаче, Обертан изпусна златна възможност да открие головата си сметка за "червените дяволи". Той не успя да уцели вратата, след като бе останал сам в малкото наказателно поле.

Ето и отбора на кръга според "Скай Спортс":

\"\"

 
\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sasedq
02.11.2009 20:31

Шей Гиван е много голям вратар ...

fashi0nista
02.11.2009 15:43

Еее много добра статия признавам го. Доста неща може да се видят тука , за напред само така *party*