Рома постави Юве на колене (видео)

00:58
Рома постави Юве на колене (видео)

Рома постигна важна победа, след като спечели домакинския си сблъсък срещу Ювентус с 1:0 в късния двубой от неделната програма на 25-ия кръг в Серия "А". Джанлука Манчини отбеляза единственото попадение в 53-тата минута, а в самия край на редовното време изкара червен картон на Мойс Кийн. Така "вълците" надвиха "бианконерите" за първи път от август 2020-а насам и сложиха край на поредицата им от четири шампионатни успеха.


В четвъртата минута Влахович засече центриране от фал, но Руи Патрисио успя да улови топката. В 27-ата минута "вълците" стигнаха до първото си по-опасно положение в мача, когато Войчех Шчесни отрази далечен шут на Дибала. В 42-рата минута Локатели опита удар от разстояние, който завърши в ръцете на Патрисио. Две минути по-късно Адриен Рабио стреля с глава, но вратарят съумя да избие топката с десния си крак в близката греда.


Домакините поведоха с първата си голова възможност след почивката, като това стана в 53-тата минута с чудесен изстрел на Манчини от дистанция. В 59-ата минута Хуан Куадрадо можеше да изравни от пряк свободен удар, но топката срещна близката греда. В 75-ата минута Смолинг стреля с глава, но Шчесни се изпречи на пътя на топката. Три минути по-късно Ди Мария нанесе шут от голямо разстояние, който беше избит от Патрисио в корнер. В 82-рата минута Манчини можеше да си отбележи автогол при корнер, но за трети път в мача близката греда спаси "джалоросите". В 89-ата минута Кийн се появи в игра и веднага беше изгонен с директен червен картон, след като изрита именно защитника без топка. В последните секунди Патрисио запази аванса на своя тим, спасявайки удар на Данило.


С тази победа Рома събра 47 точки и така се изкачи на четвъртото място в класирането, измествайки Милан благодарение на головата си разлика. Ювентус остава на седмата позиция с 35 пункта заради наказанието си от 15 точки.


РОМА - ЮВЕНТУС 1:0


1:0 Манчини (53')


Рома: Патрисио, Манчини, Смолинг, Ибаньес, Залевски, Матич, Кристанте, Спинацола, Пелегрини, Вайналдум, Дибала


Ювентус: Шчесни, Данило, Бремер, Сандро, Куадрадо, Фаджоли, Локатели, Рабио, Костич, Ди Мария, Влахович

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация