Дибала: Ювентус ми дължи пари

16:36
Дибала: Ювентус ми дължи пари

Пауло Дибала е признал, че Ювентус му дължи пари. Аржентинецът е дал тази информация по време на разпит пред разследващите на финансовите операции на “бианконерите”. Нападателят бе един от футболистите на Ювентус, които се съгласиха да се откажат от заплатата си за четири месеца. Разследващите обаче са взели документи, които показват, че клубът е имал тайна договорка за изплащането на част от тези пари “под масата”.

Разследването на гранда от Торино продължава и може да доведе до ново наказание, след като клубът получи санкция и му отнеха 15 точки. Дибала бе интервюиран за втори път през февруари. “Гадзета дело Спорт” разкрива какво е казал аржентинецът на тези разговори.

“Не помня кога ми беше изплатена последната заплата, но знам, че Ювентус все още ми дължи пари. Когато се споразумяхме, знаех, че имам договор и ще получа още пари следващите месеци, но моето разбиране беше, че те ще бъдат платени веднага. Знам, че Ювентус има последен шанс да ми ги изплати през април 2023 г. Ако не го направят, адвокатът ми ще прати писмено искане, но искам да избегнем този сценарий. Не искам да съдя Ювентус”, е обяснил Дибала, който миналото лято напусна "бианконерите" като свободен агент и подписа с Рома.

Според “Гадзета” Дибала има да получава 3,7 милиона евро, а адвокатът му Лука Ферари вече е отправил официално искане за парите. Юристът е поискал и компенсация за нанесени щети, тъй като на футболиста е обещан нов договор в края на 2021 г., но след това не му е предложен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация