Алмерия шокира Барселона на "Медитеранео"

22:19
Алмерия шокира Барселона на "Медитеранео"

Устремилият се към титлата отбор на Барселона допусна конфузна загуба с 0:1 при гостуването си на Алмерия и пропусна възможността да дръпне с 10 точки на Реал Мадрид. “Блаугранас” изиграха безобразен мач срещу съперник, който до тази вечер беше в зоната на изпадащите. Каталунците отправиха само един точен удар, и то чак в 81-вата минута. В същото време домакините ги наказаха с попадение на Ел Билал Туре в 24-тата, което в крайна сметка доведе до едва второто поражение на Барса през кампанията в Ла Лига, от която остават още цели 15 кръга.

Това е втора поредна загуба за “лос кулес” след тази от Манчестър Юнайтед (1:2) в четвъртък в Лига Европа, а идния четвъртък е ред на дерби с Реал Мадрид на “Бернабеу”, което в случая ще е първи полуфинал от Купата на Испания.

След това през уикенда Барселона ще приеме Валенсия за първенство, но за този мач няма да може да разчита на Рафиня, Гави и дори треньора си Чави Ернандес, тъй като всички те събраха по пет жълти картона. И тримата бяха предупредени в изминалата среща. 

Гави се завърна след изтърпяно наказание в Лига Европа, а сред стартовите 11 попадна и Феран Торес. На пейката за началото бяха оставени Рафиня, Роналд Араухо и Жул Кунде.

Алмерия имаше три загуби в предишните си три мача. В тима няма почти никакви звезди, като най-известен е бразилецът Лео Баптищао, който преди време игра за Атлетико Мадрид.

По-рано през сезона Барса беше надвил Алмерия с 2:0 на “Спотифай Камп Ноу” и изглежда, че това също помогна за подценяването.

Сега Барса стартира доста разпиляно и без нужната настоятелност. Тимът от Каталуня владееше топката, но за домакините беше лесно да спират атаките.

В същото време скромният тим се възползва от първия си шанс и в 24-тата излезе напред в резултата. Тогава Билал Туре не даде шанс на Марк-Андре тер Стеген, след като се оказа сам срещу него. 

След още три минути на вратаря на Барса му се наложи да прави важно спасяване след засичане на Баптищао.

Гостите веднага натиснаха, но атаките им продължиха да бъдат все така предвидими за отбора на Алмерия. Така паузата дойде без нито един удар в очертанията на вратата от страна на Барса.

На почивката Чави взе решение да се откаже от един от халфовете си - Кесие, вкарвайки в игра на негово място Рафиня. И само две минути след подновяването на играта Левандовски се оказа много близо до вратата, но не успя да овладее паса към него. 

Припряността в редиците на каталунците си пролича в 54-тата, когато Рафиня изпълни фал преди сигнала на рефера, заради което веднага получи жълт картон. Той е негов пети в Ла Лига, заради което ще е наказан за двубоя с Валенсия след седмица. 

Три минути по-късно и Гави изпусна нервите си, оспорвайки бурно решение на арбитъра, заради което също беше оцветен в жълто. Това е пети такъв картон и за него, като така и той ще гледа домакинството на "прилепите" от трибуните. 

Нищо в играта на Барса не се получаваше и отборът продължаваше да няма точен удар. Заради кадровата криза Чави беше принуден в 67-ата да вкара двама бранители - Маркос Алонсо и Араухо. 

В 70-ата точно Алонсо спаси сигурен втори гол за Алмерия, след като с тяло спря запътилата се към левия ъгъл на Тер Стеген топка. 

Две минути по-късно Феран Торес центрира опасно към далечната греда, където Рафиня не успя да засече. В 75-ата пък Араухо се включи в атака и с глава опита да намери свой съотборник вместо директно да нанесе удар. 

За последния четвърт част наставникът на Барса заложи на младите Пабло Торе (19 г.) и Анхел Аларкон (18 г.). Аларкон беше човекът, който нанесе първия и оказал се единствен точен удар на сметката на Барса - в 81-вата. 

Ново опасно центриране на Феран пак попадна в обсега на Араухо, но и този път до гол за гостите не се стигна. Това се случи в 87-ата минута.

В добавеното време Алмерия дори пропусна да поведе с 2:0, след като Адриан Ембарба излезе очи в очи с Тер Стеген, но не успя да го преодолее. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация