Без напрежение Браселона взе своето срещу Кадис

00:00
Без напрежение Браселона взе своето срещу Кадис

Барселона записа седма поредна победа в Ла Лига, след като спечели с 2:0 домакинството си срещу борещия се за оцеляване Кадис. Каталунците решиха мача в края на първото полувреме, когато в рамките на три минути вкараха два гола. Сержи Роберто откри резултата в 43-ата минута, а малко по-късно се разписа Роберт Левандовски.

С оглед предстоящия реванш в Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед Чави направи доста промени в състава. Сред титулярите бяха Ерик Гарсия, Феран Торес, Ансу Фати и Сержи Роберто, които по-рядко получават шанс за изява. Барса записа "суха мрежа" в шести мач от последните седем в първенството. Днешният успех върна преднината на Барса от осем точки пред втория Реал Мадрид. Кадис, който миналия сезон записа победа на "Камп Ноу", е на две точки над зоната на изпадащите.

Срещата започна спокойно и при сравнително бавно темпо. Каталунците владееха топката в голяма част от времето, но не успяваха да направят нещо съществено с нея. Кадис разчиташе на контраатаки. При първия опит на гостите Ерик Гарсия пресече подаване, като по този начин спря атаката. В 15-ата минута след центриране от фал топката стигна до Бонгонда, който бе на отлична позиция. Неговият удар бе блокиран от Кристенсен.

Защитата на домакините трябваше да внимава, защото атаките на Кадис носеха опасност. В 20-ата минута Рожер бе изведен зад защитата и прати топката в мрежата, но гол нямаше, защото нападателят бе в засада. Секунди по-късно Феран Торес преодоля двама съперници в наказателното поле и стреля, а топката мина покрай дясната греда на Ледесма.

Гостите ограничиха възможностите на съперника до минимум, а в играта на каталунците нямаше много идеи. Феран Торес беше най-активният на терена. Негово центриране бе близо до това да сложи топката на главата на Левандовски, но защитник попречи на поляка да насочи кълбото към мрежата.

В 43-ата минута Феран стана причина за първия гол в мача. Той финтира двама бранители в наказателното поле и подаде към Левандовски. Голмайсторът насочи топката с глава, но тя би избита от голлинията. Сержи Роберто обаче не сбърка при добавката и откри резултата. Секунди по-късно Барса вече водеше с два гола. Сержи Роберто напредна в близост до наказателното поле и намери Левандовски. При първата си добра възможност полякът се разписа с прецизен удар.

Каталунците започнаха активно втората част и в нейното начало организираха добра атака, която завърши с удар на Феран Торес, но той бе блокиран. Бившият играч на Манчестър Сити продължаваше да тормози защитата на гостите. Тимът на Чави имаше контрол и търсеше нови голове. В 57-ата минута след ъглов удар Гави насочи с глава топката, а Левандовски я отклони и тя се удари в горната греда. Малко по-късно корнер за гостите доведе до удар на Рожер към опразнената мрежа на домакините. Гол обаче нямаше, тъй като при центрирането имаше нарушение срещу Тер Стеген.

Барса не срещаше големи проблеми и не играеше на много високо темпо. Отпускането доведе до някои ситуации пред вратата на домакините. Десет минути преди края Кадис можеше да отбележи. Отличен пробив на Крис Рамос завърши с нисък удар. Тер Стеген го отрази, а след това топката се удари в гредата. Ансу Фати опита хубав удар след отлично завъртане, но не беше близо до целта, а малко след това бе изваден. В 86-ата минута гостите удариха втора греда. Влезлият като резерва Антони Лосано отклони с глава едно центриране и топката се удари в дясната греда на Тер Стеген.

БАРСЕЛОНА - КАДИС 2:0

1:0 - Сержи Роберто 43'
2:0 - Левандовски 45'+1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация