Барселона е заплашена с изваждане от Ла Лига

21:45
Барселона е заплашена с изваждане от Ла Лига

Какво наказание може да отнесе Барселона във връзка с разкритието за даване на 1,4 млн. евро на фирма на бивш съдийски шеф в Испания? Този въпрос вълнува милиони фенове по света. Според списание “Форбс” клубът е заплашен от отнемане на точки или дори изваждане от Ла Лига.

От известно време насам прокуратурата работи по казус, според който между 2016 и 2018 г. каталунският клуб е платил въпросната сума на три транша на компания DASNIL 95, на която собственик е Хосе Мария Енрикес Негреира. Негреира, който е бивш съдия в Ла Лига, работеше за Кралската испанска футболна федерация в периода от 1994 до 2018 година като вицепрезидент на Съдийската комисия.

Въпросният човек е давал съвети, свързани със съдийството, като е обяснявал на самите футболисти с кой рефер как да се държат на терена.

Според каталунското радио “Кадена Сер” в Барселона са направили преводите, за да бъде сигурно, че ще има пълен неутралитет при вземането на решения в мачовете на тима, а не да бъдат ощетявани.

Негреира и неговият син вече са дали показания през разследващите, като са уверили, че тимът не се е радвал на специално добро отношение от арбитрите. Негреира обаче не е успял да предостави документи, че е получил въпросната сума точно за дейността, която описва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация