Много трудна победа на Реал срещу Осасуна запази шансовете за титла на мадридчани

00:29
Много трудна победа на Реал срещу Осасуна запази шансовете за титла на мадридчани

Реал Мадрид победи с 2:0 Oсасуна  в мач от 22-рия кръг на Ла Лига на стадион "Ел Садар" в Памплона. Попаденията за "лос бланкос" отбелязаха Феде Валверде (78') и Марко Асенсио (90+2'). 

По този начин Кралският клуб скъси дистанцията от лидера Барселона на 5 точки преди каталунците да са изиграли мача си с Кадис. Осасуна пък вече е в неприятна серия от 5 поредни мача без победа в първенството и остава на 10-о място. 

И двата тима имаха известни кадрови проблеми. За Осасуна  не играха Рубен Пеня, Начо Видал и голмайсторът на тима Чими Авила. Домакините излязоха във формация 4-3-3, като на върха на атаката ще са Рубен Гарсия, Анте Будимир и Абде.

Реал Мадрид игра без носителя на Златната топка Карим Бензема, Тони Кроос, Аурелиен Чуамени, Ферлан Менди и Мариано Диас. За сметка на това Винисиус Жуниор се завърна след наказание за състава на Карло Анчелоти, а Тибо Куртоа се бе възстановил от контузията си и отново бе на вратата. Дани Карвахал остана на пейката, като Начо игра на негово място отдясно на отбраната, а Aнтонио Рюдигер бе в центъра на защитата на “лос бланкос”. В халфовата линия отново титуляр беше Лука Модрич, който действаше в средата на терена заедно с Едуардо Камавинга и Дани Себайос. Атаката на Реал водеха Феде Валверде, Родриго и Винисиус.

Още от самото начало започнаха твърдите сблъсъци на терена. Лукас Торо влезе остро на Едуардо Камавинга и французинът остана да се превива на тревата. В 10-ата минута дойде и първото чисто положение в мача. Йон Монкайола не прецени добре една топка и Винисиус остана очи в очи със Серхио Ерера, но вратарят на Осасуна спаси сигурен гол и изби в корнер удара на бразилеца. След четири минути дойде и първото добре положение за домакините, когато Мой Гомес тества Куртоа с далечен удар, но белгийският страж бе на висота. Последваха минути, в които не се случваше нищо опасно пред някоя от двете врати.

Едва в края на полувремето дойде по-опасна стиауция за гол и тя беше за домакините. Анте Будимир получи добра топка и стреля с левия крак, но не уцели вратата. В края на първата част мачът се изнерви, като обичайният заподозрян Винисус Жуниор бе замесен в разправии и получи жълт картон, заедно с Мой Гомес. След края на полувремето дори Карло Анчелоти отиде да говори разпалено с главния съдия Хосе Мунуера.

В самото начало на втората част Родриго стреля опасно, но малко точност не му достигна. Реал определено започна по-активно и Винисиус отбеляза гол, но попадението му бе отменено заради засада в 51-вата минута. Осасуна отговори с добра атака, като  Дарко Брашанац центрира добре отляво и топката  достигна до Анте Будимир, който стреля технично с пета, но Куртоа спаси. След няколко минути последва добра комбинация и Родриго стреля, но в ръцете на Ерера. В 57-ата минута пък Вини Жуниор се впусна в характерен рейд отляво, премина няколко защитници на Осасуна, но прекали с дрибъла и стражът на домакините улови. Три минути по-късно Рубен Гарсия стреля право в обятията на Тибо Куртоа.

В 62-рата минута дойде най-чистото положение за Осасуна. Мой Гомес излъга няколко футболисти на Реал и отправи страхотен далечен изстрел, но уцели левия страничен стълб на Куртоа. Добрата игра на памплонци продължи и три минути по-късно Йон Монкайола пробва далечно воле, което премина встрани от вратата на Реал. Карло Анчелоти реагира и пусна Марко Асенсио на мястото на Дани Себайос. В 74-тата минута последва нов голям пропуск на Винисиус. Бразилецът отново излезе сам срещу Серхио Ерера и тръгна да го финтира, като по този начин си скъси ъгъла. Последва удар на крилото на Реал, но стражът на Осасуна отново спаси със страхотна изява. Две минути по-късно Диего Морено от домакините стреля неточно.

В 78-ата минута Реал Мадрид откри резултата. Модрич даде добра топка на Винисиус в наказателното поле. Бразилецът пусна успореден на вратата пас и намери Феде Валверде, който реализира с десния крак за 0:1. След десетина минути пък Дейвид Алаба имаше шанс да реши всичко, но Ерера спаси. В края на мача Винисус отбеляза втори гол, но попадението му бе отменено след ВАР заради засада. Всичко бе редовно обаче при следващата атака на Реал, когато Унай Гарсия от Осасуна загуби топката и резервата Алваро Родригес намери другият влязъл след почивката футболист Марко Асенсио. Испанецът хладнокръвно отбеляза за 0:2 във втората минута на даденото от съдията продължение и реши всичко в срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация