Реал Мадрид смаза Елче

00:13
Реал Мадрид смаза Елче

Новият световен клубен шампион Реал Мадрид записа една от най-лесните си победи за първенство и намали до 8 точки изоставането си от лидера Барселона. В отложен мач от 21-вия кръг играчите на Карло Анчелоти разгромиха на “Бернабеу” с 4:0 последния в класирането Елче. Първо Марко Асенсио се разписа в 8-ата минута, а до почивката Карим Бензема реализира две дузпи - в 31-вата и 45-ата минути. Четвъртият гол падна в 80-ата, когато влезлият като смяна Лука Модрич намери горния десен ъгъл на вратаря за 4:0.

Мачът трябваше да се изиграе през миналия уикенд, но беше пренасрочен заради участието на “лос бланкос” на турнира в Мароко. Преди начало на двубоя домакините показаха спечелената световна клубна титла, а играчите на Елче им направиха шпалир. Освен това теренът на "Сантиаго Бернабеу" вече е с нова трева. 

Столичани влизат в тежка серия, защото в събота гостуват на Осасуна, а след това идват дербита с Ливърпул (ШЛ), Атлетико Мадрид (първенство) и Барселона (Купа на Испания).

Направи впечатление, че срещу Елче Лука Модрич отново беше оставен сред резервите, както беше и при загубата с 0:1 от Майорка в предишния кръг. Тони Кроос е болен, Тибо Куртоа е контузен, а Винисиус Жуниор беше наказан. След няколко мача на левия бек Едуардо Камавинга се завърна в халфовата линия. В състава като титуляр след лечение на контузия беше и Едер Милитао.

Елче е последен в класирането със само една победа и най-вероятно ще изпадне.

Шампионите бяха на крачка от гол още в 4-тата минута, когато последователно Бензема и Милитао застрашиха вратата. 

След още четири минути обаче голът вече беше факт. Тогава Асенсио преодоля с лекота двама футболисти в черни екипи и нисък удар беше точен за 1:0.

Бензема можеше да удвои в 12-тата, но този път вратарят Бадия спаси изстрела му в близкия ъгъл. След още три минути капитанът направи сериозен пропуск с глава от 3-4 метра, насочвайки кълбото в аут. 

Малко след това шанс нямаше и Валверде, но второто попадение беше въпрос на време, защото гостите трудно спираха атаките на Реал.

Така се стигна до 31-вата минута, в която Бензема направи 2:0 от наказателен удар. Дузпата беше отсъдена за игра с ръка на Енцо Роко след засичане с глава точно на френския нападател. С този гол нападателят задмина Раул и вече е втори голмайстор в клубната история в рамките на първенството. 

Тимът на Елче застраши сериозно Андрий Лунин в 37-ата, когато Кармона се оказа сам в наказателното поле и шутира по диагонала, но в аут. 

В добавеното време на първата част Родриго спечели втора дузпа за Реал, която Бензема превърна в гол за 3:0.

След паузата не се промени нищо, като отборът на Карло Анчелоти с лекота се забавляваше. На няколко пъти бяха отправени опасни удари към вратата на Елче, но пък Бадия се справяше с изстрелите.

Това продължи до 80-ата минута, когато Модрич го направи безпомощен за 4:0. Това беше и последният интересен момент от сблъсъка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация