Илон Мъск обмисля да закупи Манчестър Юнайтед

17:20
Илон Мъск обмисля да закупи Манчестър Юнайтед

Един от най-богатите хора в света - Илон Мъск, обмисля възможността да се включи в наддаването за Манчестър Юнайтед. Според "Дейли Мейл" милиардерът има интерес към подобна сделка и бил готов да предложи 4,5 милиарда паунда. Това трябва да се случи възможно най-скоро, тъй като крайният срок, в който кандидатите за клуба трябва да заявят официално интереса си към закупуването на Манчестър Юнайтед, е петък.

Самият Мъск, който според "Форбс" е вторият най-богат човек в света, със сигурност може да си позволи подобна инвестиция. През август той обяви в "Туитър", че купува Манчестър Юнайтед, но след това сам уточни, че се пошегувал. Сега обаче шегата може да се превърне в реалност.

През миналата седмица английските медии разкриха, че до момента има петима кандидати, които са заявили интереса си към закупуването на Манчестър Юнайтед. Според "Дейли Мейл" дузина инвеститори пък са подписали определени споразумения за поверителност, след които им е бил осигурен достъп до виртуална стая с данни относно клуба.

Твърди се, че семейство Глейзър, което в момента притежава Манчестър Юнайтед, иска 6 милиарда паунда за клуба. Според английските медии обаче повечето оферти ще бъдат за около 4,5 милиарда с ангажимент за допълнителни инвестиции за реконструкция на "Олд Трафорд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация