Насар: Малко или много съм подозрителен, че ползвам допинг

14:41
Насар: Малко или много съм подозрителен, че ползвам допинг

Взех наркотици инцидентно, съжалявам за постъпката си. Това заяви за bTV световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар след заседанието на Районния съд в Поморие.

Той беше осъден на 7 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 450 лв. след сключване на споразумение с прокуратурата.

Присъдата означава, че на този етап Насар няма да лежи в затвора и ще може да участва на европейското първенство в Армения през април.

На 27 юли миналата година полицейски патрул опитва да спре край Слънчев бряг управлявания от него джип, в който пътуват още едно момче и момиче. Той не се подчинява, дава газ. Започва преследване около 20 км, автомобилът на щангиста е спрян край поморийското село Каменар.

Дрегер за наркотици показва употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказало, че 18-годишният щангист е шофирал, без да има книжка.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен – Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които нито веднъж не е установено наличие на упойващи вещества. Освен това спортистът е млад (18 години), без криминално минало и е сред българските надежди за медал на олимпийските игри.

„Давам лош пример и съжалявам за постъпката си. Това е, което мога да кажа. Не искам да говоря за тази ситуация. Благодарен съм, че не е станало най-страшното - да пострада някой на пътя. Няма да се повтори повече! Взех наркотика инцидентно."

„Аз съм на 18 години, правя световни рекорди за мъже и малко или много съм подозрителен, че ползвам допинг, което е абсурдно и не е така! Нямам планове да правя каквито и да е престъпления! Само състезания ми предстоят и тренировки. Дай, Боже, да сме живи и здрави!“, допълни Насар.

btvsport.bg

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация