Дани Алвеш е в килия с Коутиньо

17:39
Дани Алвеш е в килия с Коутиньо

Задържаният Дани Алвеш започва да привиква към живота зад решетките, но не се радва на част от очакваните привилегии. Първоначално имаше информация, че той ще бъде настанен в самостоятелна килия, но в крайна сметка управата на затвор "Брианс" 2 в Барселона е решила той да има съкилийник.

“Ел Периодико” разкрива, че той също е бразилец и се казва Коутиньо по подобие на бившия бразилски национал, който сега е в Астън Вила. Идеята е, че неговият сънародник би му помогнал по-лесно да свикне с драстичната промяна в ежедневието. Охраната пък има за цел специално да следи как Алвеш ще реагира психически, след като историята с милионери, влезли в пандиза, показва, че за тях шокът е още по-голям.

Бразилският национал е настанен в сектор, в който са само заподозрени и осъдени за сексуални посегателства.

Според правилата всеки затворник може да разполага с максимум по 100 евро на седмица, за да си купува неща от тамошния магазин.

Дани Алвеш попадна зад решетките по подозрение, че е изнасилил 23-годишна жена. Според нея това се е случило в тоалетните на дискотека “Сътън” в каталунската столица в нощта на 30 срещу 31 декември. Футболистът е заплашен от затвор между 4 и 12 години.

Междувременно испанското издание “Ниус” разкрива как точно полицията е успяла да арестува Алвеш, който по принцип живееше в Мексико. Оказва се, че властите са запазили в тайна разследването, надявайки се, че по някакъв начин самият играч сам ще дойде в Испания. Проблемът е, че нито Мексико, нито Бразилия имат спогодба с Испания за екстрадиция, което би било означавало, че той никога нямаше да се появи в европейската страна, ако знаеше какво го очаква.

Оказва се обаче, че наскоро е починала тъщата на Алвеш, която е живяла в Испания. Така той долетял за нейното погребение, което после улеснило полицаите.

Футболистът е в ареста от миналия петък насам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация