Местят Дани Алвеш в нов затвор, където ще разполага със собствена килия

08:12
Местят Дани Алвеш в нов затвор, където ще разполага със собствена килия

Задържаният Даниел Алвеш се мести в друг затвор, докато чака развитие по делото срещу него, предаде “Ла Вангардия”. Там обаче той ще се радва на определени привилегии. От днес бразилският футболист ще бъде в барселонския пандиз “Brians 2”, който е само на километър от мястото на ареста, където досега той стоеше от петък досега - “Brians 1”.

Бившият играч на Барселона беше задържан по обвинение в сексуално насилие над жена, извършено на 30 декември 2022 година в местен нощен клуб. В петък и жертвата, и Алвеш дадоха показания, след което футболистът беше задържан за постоянно.

В новото си място сега Алвеш ще бъде в собствена килия и ще има душ само за себе си. Това решение е взето, за да се избегне възможността той да трябва да споделя банята и с други мъже. Органите се притесняват, че популярността на Алвеш може да накара други затворници да го заснемат как се къпе гол с цел да продадат тези материали на медиите. Такива случаи вече е имало в историята на испанските затвори, заради което специална комисия е преценила да изолира футболиста.

Освен това разследването по случая продължава, като реално в момента Дани Алвеш не е осъден. Това кара ръководството на затвора да бъде предпазливо, защото в края може да се окаже, че той е бил невинен. Ако обаче бъде признат за виновен, го грози затвор от 4 до 12 години.

Иначе въпросният затвор "Brians 2" стана известен с това, че през лятото на 2021 година в него се самоуби технологичният магнат Джон Макафи. Макафи сложи край на живота си часове, след като Испанският национален съд разпореди екстрадицията му в САЩ по наказателни обвинения, заведени в Тенеси от данъчното управление на Министерството на правосъдието.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация