ПСЖ скъса мрежата на аматьори в мач за Купа Франция

00:01
ПСЖ скъса мрежата на аматьори в мач за Купа Франция

Килиан Мбапе вкара 5 гола в един мач за пръв път в кариерата си. Звездата на Пари Сен Жермен се развихри срещу аматьорския Пеи дьо Касел на 1/16-финалите за Купата на Франция. Парижани разгромиха безпомощния си противник със 7:0, а другите попадения за тима на Кристоф Галтие бяха дело на Неймар и Карлос Солер. В следващия кръг предстои дерби с Марсилия. 

За Мбапе вечерта наистина беше специална, защото преди това той никога не беше извеждал ПСЖ с капитанската лента. Нападателят оформи хеттрик само в рамките на 11 минути преди почивката, а в 79-ата минута вкара петия си гол в двубоя, с което стана първият футболист в историята на френския гранд с 5 попадения в официален двубой.

Това беше първи мач за парижани след завръщането им от Рияд, където победиха с 5:4 сборния отбор на звездите в първенството на Саудитска Арабия. Галтие не взе в групата Лионел Меси, Марко Верати и Джанлуиджи Донарума, а други от останалите звезди останаха на пейката. Мбапе и Неймар обаче започнаха като титуляри, заедно със Серхио Рамос, Нуно Мендеш и Ренато Санчес. Мястото на Меси в офанзивното трио зае Юго Екитике. 

Срещата се игра в Ланс, защото Пеи дьо Касел не разполага със стадион, на който да посрещне именития си съперник. Клубът е основан едва преди 5 години и се подвизава в шестото ниво на френския футбол. През настоящия сезон момчетата на Самюел Гьоталс елиминираха три отбора в Купата на Франция, а жребият им отреди честта да се изправят срещу 14-кратния носител на трофея.

Началото на наказателната акция постави Мбапе в 29-ата минута. Преди това аматьорите се защитаваха изненадващо организирано, а и късметът на няколко пъти им помогна да не допуснат ранен гол. В 32-ата минута Неймар някак промуши топката във вратата на Пеи дьо Касел, а в 34-ата дълъг пас на Данило намери Мбапе и той технично прехвърли вратаря за 3:0. Хеттрикът на нападателя стана факт в 40-ата минута след асистенция на Витиня.

В началото на втората част вратарят на символичните домакини направи много груба грешка, която Мбапе наказа с лекота. В 64-ата минута Неймар намери Солер на около метър от голлинията и той прати топката в мрежата с пета, а в 79-ата Солер центрира от десния фланг към Мбапе и той спокойно вкара историческия и за себе си, и за клуба гол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация