Борусия Дортмунд и Аугсбург сътвориха изключително шоу на "Сигнал Идуна" (видео)

20:02
Борусия Дортмунд и Аугсбург сътвориха изключително шоу на "Сигнал Идуна" (видео)

Борусия Дортмунд показа типичния си стил още в първия мач след подновяването на Бундеслигата. Тимът на Един Терзич бе блестящ в нападение и като швейцарско сирене в защита. Това доведе до успех с 4:3 срещу Аугсбург на "Сигнал Идуна Парк". В 62-ата минута на терена се появи Себастиан Алер, който се завърна в игра след битка с рак.

Въпреки че показа доста слабости, Борусия стартира положително годината, след като завърши миналата с две поредни загуби в първенството. "Жълто-черните" се върнаха на шесто място, като изостават на 7 точки от лидера Байерн.

Борусия доминираше от началото, но в първите минути имаше трудно да преодолее защитата на съперника. В 14-ата минута Аугсбург стигна до греда след удар на Демирович. Отговорът на домакините бе опасна ситуация пред другата врата, която завърши с две страхотни спасявания Гикиевич, който отрази удари на Мален и Герейро.

Последваха още атаки към вратата на гостите преди Джуд Белингам да открие резултата в 29-ата минута. Английският национал получи топката на границата на наказателното поле, финтира и изпрати неспасяем удар към вратата. Секунди след гола Мален бе близо до удвояване на аванса. Той стреля от малък ъгъл, топката бе отклонена и не намери целта.

Аугсбург не създаваше много в предни позиции, но пет минути преди почивката стигна до изравняване. Арне Майер успя да открадне топката от Йозкан в наказателното поле и шокира феновете на домакините. Радостта на гостите обаче бе много кратка, тъй като секунди по-късно Шлотербек направи резултата 2:1, след като засече с глава центриране от фал на Брант.

Хумелс на два пъти пробва да се разпише, но нямаше късмет. Аугсбург обаче успя да изравни в добавеното време на първата част. Демирович бе изведен зад защитата и прекрасно прати топката над вратаря.

Първата част на второто полувреме мина малко по-спокойно, а в 62-ата минута на терена се появи Алер по бурните овации на феновете. Демирович създаваше сериозни проблеми на защитата на домакините и на два пъти негови удари минаха опасно близо до вратата. Терзич направи още смени и това се оказа решително. Влезлият като резерва Джейми Байноу-Гитенс вкара страхотен гол в 75-ата минута. Той напредна отляво, влезе към центъра и с удар от дистанция прати топката в долния ляв ъгъл на Гикиевич.

Наставникът на гостите Енрико Маасен направи тройна смяна веднага след гола и секунди по-късно това даде резултат. Една от резервите - Давид Чолина, направи резултата 3:3. Той се разписа с добавка, след като ударът на друга резерва - Келвин Йебоа, срещна гредата. Лудостта продължи с трети гол в рамките на 3 минути. Джовани Рейна изведе отново Дормунд напред след изключителен удар. До края последваха още положения, повечето пред вратата на Аугсбург, но до нов гол не се стигна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация