Аугсбург и РБ Лайпциг изиграха "Мача на мачовете" за тази година в Бундеслигата (видео)

20:48
Аугсбург и РБ Лайпциг изиграха "Мача на мачовете" за тази година в Бундеслигата (видео)

РБ Лайпциг си тръгна с точка от гостуването на Аугсбург, въпреки че 17 минути преди края губеше с 0:3. Срещата завърши 3:3 след страхотен край на двубоя. Една от причините за обрата бе червен картон на бранителя на домакините Яго в 66-ата минута.

Вратарят на Аугсбург Томаш Кубек отрази удар на Форшберг в средата на първото полувреме. В 34-ата минута домакините поведоха с гол от дузпа на Бериша. Малко преди почиката Демирович пропусна да удвои аванса, след като ударът му с глава прати топката на сантиметри от вратата.

Гостите допуснаха шести гол след ъглов удар за този сезон в 51-ата минута. Демирович бе оставен непокрит и с глава направи резултата 2:0. Варгас се възползва от ново центриране на Бериша в 64-ата минута, когато овладя топката и от воле я прати в мрежата.

Аугсбург вече виждаше трите точки, с които щеше да изпревари днешния си съперник. В 66-ата минута обаче Яго получи втори жълт картон за второ излишно нарушение и ситуацията се промени. Андре Силва върна гостите в мача, а Нкунку, който се появи като резерва, се разписа минута преди края на редовното време. Французинът се реваншира за голям пропуск, който направи малко по-рано.

Развитието постави под огромно напрежение домакините и секунди след втория гол във вратата им се стигна до трети. Кубек отрази с крак удар на Силва, но топкато отиде при Уго Новоа. 19-годишният испански нападател бе точен и донесе точката на РБ Лайпциг. Това е второ поредно 3:3 за тима на Марко Розе, който определено има проблеми в защита.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация