Ето кой е първият кандидат за акциите на Манчестър Юнайтед

23:52
Ето кой е първият кандидат за акциите на Манчестър Юнайтед

Милиардерът сър Джим Ратклиф, който е известен като най-богатият британец, е първият кандидат за акциите на Манчестър Юнайтед, който официално обяви намерението си да закупи клуба. Това се случи, след като днес говорителят на химическият гигант Ineos, който е собственост на Рактлиф, обяви пред "Таймс“, че компанията официално е регистрирала интереса си и вече е част от целия процес по избиране на нов собственик.

Семейство Глейзър, което притежава Манчестър Юнайтед в последните 17 години, анонсира през ноември решението си да продаде клуба. В началото на февруари всички кандидати трябва да представят своите оферти. Твърди се, че сегашните собственици искат над 5 милиарда паунда за 20-кратния шампиона на Англия.

70-годишният Ратклиф е фен на Манчестър Юнайтед от дете и не за първи път проявява интерес да купи клуба. Той бе и един от кандидатите за Челси, но не успя да спечели наддаването с Тод Боели, който в крайна сметка закупи лондонския гранд. Неговата оферта тогава е била в размер на 4.25 милиарда паунда, твърди „Скай спортс“.

Ineos вече притежава два футболни клуба – френският Ница и швейцарският Лозана Спорт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация