Великият Бил Беличик ще води Пейтриътс и през следващия сезон

19:41
Великият Бил Беличик ще води Пейтриътс и през следващия сезон

Бил Беличик потвърди, че ще остане на поста старши треньор на Ню Инглънд Пейтриътс и през 2023 година. Това ще бъде 24-ти пореден сезон за него начело на „патриотите“.

Беличик, който през април ще навърши 71 години, води Пейтриътс от 2000 година и в този период спечели шест пъти титлата в Националната футболна лига. В два от последните три сезона обаче Ню Инглънд завърши сезона с отрицателен баланс, а поражението в неделя от Бъфало Билс остави тима извън зоната на плейофите.

"Завършихме сезона с около 50 процента победи, което беше нашето постижение през цялата година. Това ни донесе някои позитиви, но и не толкова добри неща. Никой в отбора не е доволен от постижението ни, това не е нашата цел и ние знаем, че трябва да се подобрим. Всички в клуба носят отговорност, начело с мен и моя екип и заедно с играчите и всяко отделно звено има неща, които трябва да подобрим. Този процес започва от днес", коментира пред журналисти Беличик, който е един от най-успешните треньори в историята на НФЛ.

Ню Инглънд Пейтриътс завърши сезон 2022 с осем победи и девет загуби, като успех в последния мач срещу Бъфало щеше да прати "патриотите" в плейофите, които започват този уикенд. През миналата година Ню Инглънд завърши 10-7 и влезе в плейофите като „уайлд кард“ отбор, но загуби още в първия кръг от Билс. Това е единственото класиране на тима в плейофите откакто Том Брейди напусна в посока Тампа Бей след сезон 2019.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация