Саша Везенков се завърна и помогна за успеха на Олимпиакос над Олимпия Милано

23:32
Саша Везенков се завърна и помогна за успеха на Олимпиакос над Олимпия Милано

Отборът на Олимпиакос записа победа при завръщането на Александър Везенков в редиците на “червено-белите”. Гръцкият гранд се поздрави с втори пореден триумф в Евролигата, след като надигра Олимпия Милано с 82:66 (27:15, 17:23, 15:6, 23:22) в “Двореца на мира и приятелството” в Пирея.

Както е известно, Везенков пропусна последните два мача на своя тим - срещу Кардица и Панатинайкос, тъй като получи контузия в десния аддуктор. Предвид травмата днес националът ни започна срещата от резервната скамейка, като за 21 минути на терена постигна 8 точки, 3 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър. При стрелбата си Спортист №1 на България за изминалата година бе 1/4 от зоната за две точки и 2/3 от тройката.

По този начин Олимпиакос излиза на върха във временното класиране с баланс от 11-6, като зад себе си оставя Баскония, Барселона и Монако, които разполагат със същия актив. 

Срещата в Пирея протече до голяма степен равностойно през първата четвърт, като италианците се държаха плътно зад своя съперник. Със серия от 14:2 в полза на Олимпиакос обаче домакините се изстреляха напред в резултата при 27:15 след откриващите 10 минути. В един момент от втория период разликата достигна 15 точки в полза на тима на Йоргос Барцокас, но постепенно отборът на Олимпия вдигна нивото и затвори първото полувреме с хубава серия, благодарение на която смъкна пасива си до шест точки при 44:38. 

Третата част обаче принадлежеше изцяло на Олимпиакос и защитата на гръцкия гранд. Възпитаниците на Барцокас ограничиха опонента си до само шест точки в четвъртината и отново си осигуриха двуцифрен аванс при 59:44. Във финалния период дистанцията между двата тима се държеше в рамките на 20-те точки, като Олимпиакос съвсем заслужено се поздрави с победата.

Заместникът на Везенков в титулярната петица - Алек Питърс, завърши като най-резултатен за победителите с 16 точки и 5 борби. Томас Уолкъп добави още 10 точки, а Костас Папаниколау и Шакийл МакКисик се отличиха с по 9 точки.

Били Барън приключи с 12 точки за отбора на Олимпия, докато Тимоте Луау-Кабаро и Наз Митру-Лонг вкараха по още 9.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация