Пике премисли и реши да не се отказва

16:54
Пике премисли и реши да не се отказва

Само два месеца след отказването си от футбола бившият защитник на Барселона и испанския национален отбор Жерард Пике вече иска да поднови кариерата си, съобщава Relevo. 35-годишният испанец има желание да подсили ФК Андора, на който е собственик. Въпросният клуб е от Андора, но играе в испанската втора дивизия.

Планът на Пике обаче може и да не се реализира толкова лесно заради правилата в испанския футбол. Според тях заплата на всеки един футболист минава за оценка през специална комисия към Ла Лига. От там преценяват дали дадено възнаграждение е ниско, високо или съответно адекватно за класата на играча. Проблемът в случая с Пике е, че дори той да си даде възможно най-ниската заплата като играч на ФК Андора, това няма да бъде одобрено, защото от Ла Лига ще установят, че тя не отговоря на възможностите му. Ако пък тя е сравнително висока за нивото на клуба, ще доведе до нарушаване на баланса.

Световният шампион от 2010 година се отказа от футбола десетина дни преди началото на Мондиала. Пике е възпитаник на школата на Барселона. Бранителят игра за клуба до 2004 г., а след това премина в Манчестър Юнайтед и игра под наем в Сарагоса, след което се завърна в лагера на каталунците през 2008 година. Заедно с Барселона Пике спечели 28 трофея и изигра 616 мача за отбора.

Иначе ФК Андора е амбициран да влезе в елита, като в момента е само на 3 точки от зоната за баражи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация