Манчестър Сити се издъни у дома срещу Евертън (видео)

19:53
Манчестър Сити се издъни у дома срещу Евертън (видео)

Манчестър Сити се провали срещу Евертън - 1:1 в мач от Висшата Лига. Ерлинг Халанд откри в 24-ата минута с 21-ия си гол от началото на сезона във Висшата лига. Демарай Грей изравни в 64-ата минута със страхотно попадение. За "гражданите" това е второ поредно разочарование у дома, след като в последния кръг преди Мондиал 2022 отборът загуби с 1:2 от Брентфорд.

В 24-ата минута Ерлинг Халанд изведе Манчестър Сити напред в резултата. Продължителна атака на "гражданите" завърши с хубаво подаване по земя към норвежеца, който без забавяне прати топката в мрежата за 1:0.

Минута преди почивката гредата спаси гостите от второ попадение. Центриране на Де Бройне от фал бе засечено с глава от Джон Стоун, но топката срещна левия стълб на Пикфорд. Секунди по-късно Халанд получи жълт картон за страховит шпагат в краката на Миколенко, а играчите на Евертън поискаха дори той да бъде изгонен.

"Карамелите", които стигнаха до изравняване в 64-ата минута с първия си точен удар в мача. Грешка на Родри в центъра на терена позволи на гостите да организират бърза атака, която бе завършена по брилянтен начин от Демарай Грей. 26-годишният футболист на Евертън прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на Едерсон - 1:1.

Този резултата ги оставя с на четири точки от върха. А при победа на Арсенал в последния мач за годината по-късно тази вечер, тази разлика може да стане 7 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация