Рашфорд донесе победата на Ман Юнайтед над Уулвърхямптън (видео)

16:46
Рашфорд донесе победата на Ман Юнайтед над Уулвърхямптън (видео)

Манчестър Юнайтед постигна трудна победа с минималното 1:0 в гостуването си на Уулвърхямптън Уондърърс в мач от новогодишния 18-и кръг в Премиър лийг. Изненадващо преди двубоя стана ясно, че Маркъс Рашфорд е оставен на скамейката поради нарушаване на вътрешния правилник, но именно английският национал, който се появи на почивката, донесе триумфа на “червените дяволи” с попадението си в 76-ата минута. Той вкара и втори гол в 84-ата минута, но той бе отменен поради игра с ръка на нападателя. С тази победа поне временно футболистите на Ерик тен Хаг влязоха в топ 4, откъде бе изместен Тотнъм, който утре ще се изправи срещу Астън Вила.

Първото добро положение в срещата дойде в 6-ата минута, когато Каземиро засече центриране на Кристиан Ериксен от корнер, но топката бе изчистена от бранител.

“Червените дяволи” имаха нова великолепна възможност да открият резултата в 16-ата минута, когато отбраната на домакините спря отличен извеждащ пас към Антони Марсиал, но впоследствие грешка в отбраната позволи на Алехандро Гарначо да се окаже очи в очи с Жозе Са, a стражът направи брилянтно спасяване при удара на аржентинеца. Малко след това и Антони стреля, но след двоен рикошет отново вратарят на “вълците” се намеси.

Играчите на Уулвърхямптън веднага отговориха с две много опасни атаки, при които можеше да се стигне до доста опасни ситуации пред Давид де Хеа, но при първото положение опитът за изстрел бе блокиран от Люк Шоу, а при второто топката бе слаба и испанският страж нямаше проблем.

Португалският страж на “вълците” отново трябваше да се намесва авторитетно в 37-ата минута, когато Гарначо и Маласия комбинираха добре отляво, а нидерландецът центрира, но Антони стреля слабо с глава.

Наказанието на Маркъс Рашфорд, който бе оставен на скамейката заради нарушение на вътрешния правилник, обаче се оказа само едно полувреме, тъй като на почивката той замени Гарначо. Малко след началото на втората част “червените дяволи” отново успяха да създадат известен хаос в наказателното поле на “вълците”, но след рикошет Жозе Са отново се намеси добре, хвърляйки се в краката на Антони.

Малко след това домакините също получиха възможност да стрелят от фал за нарушение на Каземиро и Давид Де Хеа трябваше да се намесва след отличното изпълнение на Рубен Невеш. Постепенно футболистите на Ерик тен Хаг успяха да се задържат за малко по-дълъг период от време около наказателното поле на домакините.

Играчите на Манчестър Юнайтед успяха да излязат напред в резултата в 77-ата минута, когато една наглед с нищо не предвещаваща опасност атака доведе до двойно подаване между Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд, а английският национал влезе в наказателното поле и след отлична игра с тяло нанесе плътен удар, който влетя в мрежата за 1:0.

“Червените дяволи” стигнаха до второ попадение в 84-ата минута, когато отново Рашфорд, който вече преместен на позицията на централен нападател, получи отлично в наказателното поле, отново се пребори с бранител, но топката бе избита от Жозе Са преди отново да се върне в тялото му. Попадението обаче бе отменено след намеса на ВАР, която показа, че кълбото е срещнало и ръката на атакуващия футболист.

Играчите на Уулвърхямптън наложиха натиск в заключителните минути на двубоя, които се състоеше отново от центрирания в наказателното поле, а веднъж и Давид Де Хеа трябваше да се намесва решително, за да запази преднината на своя тим.

Следващият двубой на Манчестър Юнайтед е на 3 януари в домакинство на Борнемут. От своя страна “вълците” на Юлен Лопетеги ще има не леката задача да гостува на Астън Вила.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация