Професор по психология обясни защо Кейн е изпуснал втората дузпа

17:15
Професор по психология обясни защо Кейн е изпуснал втората дузпа

Експерт по футболна психология смята, че е открил причината, поради която капитанът на Англия Хари Кейн пропусна втората дузпа по време на 1/4-финалния сблъсък с Франция. Според професор Гейр Йордет, който работи в Норвежкия университет по спортни науки, ключът е в подкрепата, която Кейн е получил преди първата дузпа, и отсъствието ѝ преди второто му изпълнение, което бе неуспешно. 

Според Йордет присъствието на капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън е от огромна важност. Опитният халф има задачата да „защитава“ изпълнителите на дузпи както в клубния си отбор Ливърпул, така и в националната селекция. В единия случай той оказва такава защита и подкрепа на Мохамед Салах, а в другия – на Хари Кейн.

При първата дузпа в мача с Франция Хендерсън взима топката и съпровожда Кейн до наказателното поле, като през това време му говори и същевременно прави така, че играчите на Франция да не се доближат до Кейн и да го разконцентрират. Освен това Хендерсън тръгва да спринтира в момента, в който Кейн се засилва да изпълни, за да се постави в най-добра позиция за евентуална добавка в случай на пропуск.

Халфът на Ливърпул обаче е заменен пет минути преди втората дузпа, като на мястото му се появява Майсън Маунт. Така Кейн остава без обичайната си подкрепа и в първите 30 секунди след отсъждането на дузпата с помощта на ВАР той е заобиколен единствено от играчи на Франция. Според професора това прави Кейн уязвим. Маунт и Белингам го забелязват със закъснение и бързо пристъпват към Кейн. Пораженията обаче вече са нанесени.

След изпълнението на капитана на Тотнъм в наказателното поле отново има само играчи на Франция. Единственият, който оказва подкрепа на Кейн, е Джуд Белингам. Спроед Йордет това е добър знак, че талантливият халф може да се окаже бъдещият лидер на английския национален отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация