Кои са спряганите имена за заместник на Саутгейт?

16:57
Кои са спряганите имена за заместник на Саутгейт?

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е готов да напусне поста след отпадането на „трите лъва“ от Световното първенство в Катар. Специалистът все още не е обявил решението си, но намекна за него, признавайки, че е много разочарован от критиките към неговата работа в последните 18 месеца.

„Големите периоди от последните 18 месеца бяха трудни. Въпреки всички неща, които ми се понравиха в предишните няколко седмици, все още мисля за това каква беше ситуацията в последната година и половина. Какво беше казано и какво беше написано след мача на стадиона на „Уулвърхамптън“ (б.ред. тогава Англия загуби с 0:4 от Унгария, а феновете на „Молиню“ освиркаха бурно Саутгейт). В главата ми в момента има много противоречиви мисли. Искам да се убедя, че ако правилното решение е да остана, ще имам енергията да го направя. Не искам след четири или пет месеца да мисля, че съм взел грешните решения. Много важно за всички е да не сбъркаме. Има много малко неща, за които да съжалявам“, заяви Саутгейт при завръщането си в Англия

След намека на селекционера, че може да си тръгне, веднага започнаха и спекулациите за това кой би бил негови наследник. Според „Сън“ бившият мениджър на Челси Томас Тухел има интерес да заеме поста. Изданието обаче добавя, че желанието на силните фигури във Футболната асоциация на Англия е Саутгейт да остане. Ако това не се случи, от федерацията ще предпочетат все пак да намерят британски селекционер. Греъм Потър, Брендън Роджърс и Еди Хау биха били потенциални кандидати.

"Дейли Мейл" добавя още едно име на чуждестранен специалист, който има интерес към позицията. Това е бившият треньор на Пари Сен Жермен и Тотнъм Маурисио Почетино. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация