Джокович ще спори за трофея на Финалите на АТР

17:21
Джокович ще спори за трофея на Финалите на АТР

За осми път в кариерата си Новак Джокович ще спори за титлата на финалния турнир на ATP. Носителят на 21 трофея от “Големия шлем” продължава към финала на надпреварата, след като елиминира Тейлър Фриц чрез два оспорвани тайбрека - 7:6 (5), 7:6 (6) за близо два часа игра в Торино.

По този начин Ноле ще има възможността да спечели шестата си титла от Финалите на ATP, а за до направи, ще трябва утре да надделее над победителя от другия полуфинал, който противопоставя Каспер Рууд и Андрей Рубльов. Двамата излизат на корта тази вечер от 22:00, за да оформят финалния дуел.

Джокович е победител в надпреварата през 2008-а, 2012-а, 2013-а, 2014-а и 2015-а, като в последните три години достигаше до полуфиналите.

Въпреки че изостана с пробив рано в първия сет при 3:2, Фриц веднагически върна брейка, като до края на откриващата част двамата не бъркаха при съответните си подавания. Така съперниците влязоха в тайбрек, в който Джокович получи правото да разполага със сетбол при 6:5 точки. Чрез страхотен бекхенд по правата сърбинът препарира американеца и затвори сета в своя полза.

Фриц мигновено се реабилитира за загубената част и нанесе пробив още в първия гейм на втория сет. До 4:5 гейма двамата задържаха успешно своите подавания, преди Джокович да покаже хладнокръвие и да върне пробива в последния възможен момент. Така и вторият сет трябваше да се решава след тайбрек, в който Джокович отново получи първата възможност да затвори сета, а с това и мача. Бившият №1 в световната ранглиста обаче пропусна мачбола си, след като пресили бекхенд, но с отличен сервис си заслужи втори шанс за място на финала. Фриц не издържа и направи непредизвикана грешка, предавайки мача в полза на своя опонент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация