Рафиня: Отбор като Бразилия винаги е претендент за световната титла

12:11
Рафиня: Отбор като Бразилия винаги е претендент за световната титла

Бразилското крило на Барселона Рафиня заяви, че световното първенство е подходящ момент отново да се види чувството за сплотеност в бразилския народ. Рафиня, който направи своя дебют за Бразилия през октомври 2021 година, ще участва на първото си световно първенство в Катар. 

"Готов съм за световното първенство и работя усилено, за да стигна до там възможно най-добре, както физически, така и психически", каза Рафиня в интервю за сайта на Барселона. "Атмосферата е на печеливш национален отбор, амбициран и искащ да спечели титлата. Има добро настроение сред всички. Не го чувствам като напрежение, отбор като Бразилия винаги е претендент за световната титла или за друг трофей, за който се бори. Подкрепата на феновете е нормална, защото ние сме качествен отбор с големи имена", добави той. 

Рафиня се присъедини към Барселона през юли от английския Лийдс, за да последва стъпките на бразилските легенди Ромарио, Роналдо, Роналдиньо и Неймар на "Ноу Камп". "Нормално е феновете да са нетърпеливи Бразилия да спечели шестата си световна титла, както и ние", каза 25-годишният футболист, спомняйки си победата с 2:0 над Германия на финала в Япония преди 20 години, благодарение до два гола на Роналдо. "Не си спомням много световното първенство през 2002-а., защото бях много малък. Но беше невероятно, неописуемо чувство. Целият бразилски народ беше обединен и празнуваше. Сега е добър момент да се съберем всички отново заедно", допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация