Бруно: В Бразилия разбираме дали сме повикани в националния, гледайки телевизия като всички останали

23:27
Бруно: В Бразилия разбираме дали сме повикани в националния, гледайки телевизия като всички останали

Бруно Гимараеш се надява да играе на Световното първенство, описвайки това, което постигат националите на Бразилия като "изключително емоционално". Полузащитникът на Нюкасъл, един от 12-е играчи от Висшата лига, повикани в тима на Селесао, ще направи своя дебют на голям турнир в Катар под ръководството на Тите. 

След като премина в "свраките" от Лион миналия сезон, Гимараеш беше сензация през първите си девет месеца в Англия. Той обаче не беше сигурен за включването си в тима на Бразилия и разкри, че е бил в неведение, докато не е чул името си, обявено от Тите на пресконференция. 

"Не знаехме дали ще бъда в отбора. Всеки пита това, но в Бразилия ние не знаем. Разбираме едва в деня, гледайки телевизия като всички останали. Беше изключително емоционално. Мисля, че всички са гледали видеото. В Бразилия е традиция всички играчи да гледат обявяването на състава преди Световното първенство. Наистина не знаех нищо предварително", каза той за сайта на Нюкасъл. 

Неговият съотборник Жоелинтон обаче остана извън тима на Бразилия

"Надявах се Жоелинтон да бъде в отбора с мен. Той е страхотен играч, представя се много добре тук в Нюкасъл. Той е играч, който ми помогна много, откакто дойдох. Страхотни приятели сме. Чувствам го като мой брат. Тъжно ми е за него, но той все още е млад и ще има други възможности да играе на световни първенства", заяви Гимараеш.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация