Втора поредна шампионатна победа за Вила под ръководството на Емери

18:35
Втора поредна шампионатна победа за Вила под ръководството на Емери

Астън Вила спечели и втория си мач във Висшата лига под ръководството на Унай Емери. Бирмингамци обърнаха Брайтън и стигнаха до успех с 2:1. Повиканият в тима на Аржентина за Световното първенство Алексис Мак Алистър откри резултата след 49 секунди игра при спорна ситуация. Той избута Дъглас Луис, но съдиите прецениха, че няма нарушение. Това е най-бързият гол на Брайтън във Висшата лига.

Дани Ингс изравни в 20-ата минута също след спорна ситуация. Той се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Люис Дънк срещу Джон Макгин, въпреки че играчът на гостите търсеше контакт със съперника. След доброто начало домакините имаха предимство по отношение владеенето на топката, но не създадоха много пред вратата на Мартинес.

Астън Вила изглеждаше по-опасен в предни позиции и в 54-ата минута стигна до втори гол. Дъглас Луис открадна топката от Мак Аласистър на границата на наказателното поле и я прати към Ингс. Той финтира и стреля, а топката се отклони в бранител и не остави шансове на Роберт Санчес.

След този успех бирмингамци се изкачи на 12-то място. Брайтън е седми и има равен брой точки с Челси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация