Астън Вила изпепели Юнайтед в дебюта на новия си мениджър

19:39
Астън Вила изпепели Юнайтед в дебюта на новия си мениджър

Унай Емери имаше мечтан дебют като мениджър на Астън Вила. Бирмингамци показаха отлична игра и победиха Манчестър Юнайтед с 3:1 на “Вила Парк”. Два ранни гола дадоха отлично начало на домакините. Леон Бейл и Люка Дин се разписаха до 11-ата минута. “Червените дяволи” се върнаха в мача в края на първата част след удар на Люк Шоу, който доведе до автогол на Джейкъб Рамзи. Именно Разми бе автор на следващия гол, след като се разписа в 49-ата минута.

Това бе едва втората победа на Вила в последните седем мача и тя отдалечи тима на 3 точки от зоната на изпадащите. Ман Юнайтед се върна към първите мачове от сезона, когато имаше големи проблеми в защита и никакви идеи в предни позиции. Една от причините вероятно беше отсъствието на Бруно Фернандеш, който днес бе заменен от Дони ван де Беек. “Червените дяволи” допускат загуба след девет поредни мача без поражение и са пети в класирането. 

Бирмингамци показа от самото начало, че ще действат агресивно. Те стигнаха до мечтан старт на мача, след като в 11-ата минута вече водеха с два гола. В седмата минута Оли Уоткинс свърши отлична работа в средата на терена и намери Рамзи, който пък изведе Бейли. Националът на Ямайка напредна и преодоля Де Хеа с диагонален удар. Вила продължи да напада и се възползва от объркването на съперника. Люк Шоу извърши нарушение срещу Рамзи. Люка Дин застана зад топката и с великолепно изпълнение удвои преднината на Вила.

Домакините продължиха да имат предимство и в следващите минути, но ударите не бяха достатъчно точки. Манчестър Юнайтед постепенно се оттърси от шока на ранните голове и от средата на полувремето започна да има малко повече контрол. “Червените дяволи” стигнаха до първите си добри възможности в 33-ата минута. Тогава удар от малък ъгъл на Гарначо бе отразен от Мартинес. Секунди по-късно Кристиано Роналдо стреля с глава от много добра позиция, но вратарят отново се намеси. 

В един момент от първото полувреме Роналдо се оказа без капитанската лента и тя лежеше на терена, а четвъртият съдия я прибра. Всъщност от тогава Ман Юнайтед заигра по-добре и към края на първата част имаше предимство. С известна доза късмет тимът на Тен Хаг се върна в мача в 45-ата минута. Удар от дистанция на Люк Шоу се отклони в Рамзи и топката се озова в мрежата, а попадението бе записано като автогол.

Второто полувреме започна с удар към вратата на Де Хеа. Гостите имаха идея да се настанят по-трайно в полето на съперника, но това се оказа рисково. В 49-ата минута бърза атака на Вила доведе до трети гол за бирмингамци. Уоткинс проби отляво, стигна до наказателното поле и намери Рамзи, който не сбърка и направи резултата 3:1.

Роналдо започваше да се изнервя и влезе в сблъсък с Мингс, като двамата се дърпаха известно време, за което получиха жълти картони. Третият гол обърка съвсем плана на Ман Юнайтед за второто полувреме и в играта на “червените дяволи” липсваха идеи. Тен Хаг направи тройна смяна с надеждата да промени нещо. Еланга, Маласия и Марсиал се появиха в игра на мястото на Гарначо, Шоу и Ван де Беек.

Гостите пробваха няколко атаки, но като цяло не създадоха почти нищо през второто полувреме, а изглежда, че много рано се примириха със загубата. Астън Вила без особени проблеми задържа преднината си и стигна до победа в първия мач под ръководството на Емери. 

АСТЪН ВИЛА - МАН ЮНАЙТЕД 3:1

1:0 - Бейли 7'
2:0 - Дин 11'
2:1 - Рамзи 45'-авт
3:1 - Рамзи 49'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация