"Когато имаш съотборници, които те бият по главата или те удрят през ден, това е истинско смирение"

22:01
"Когато имаш съотборници, които те бият по главата или те удрят през ден, това е истинско смирение"

UFC 281 ще бъде задружна битка за момчетата от City Kickboxing (CKB). Този уикенд в Ню Йорк петима от най-добрите представители на клуба CKB ще се състезават в Октагона. Един от тях е шампионът в средна категория, Израел Адесаня. Изправяйки се срещу стария си съперник по кикбокс Алекс Перейра, Адесаня търси първата си победа срещу бразилеца, като този път двамата се бият за титлата в смесените бойни изкуства (MMA).

Царуването на Адесаня започна през 2019 г. и оттогава той е непоклатим. „The Last Stylebender“ оприличава екипа си и хората около него като причината да може да остане здраво стъпил на земята и да не се увлича до степента, в която другите биха го направили в негово положение.

„Аз съм най-скромният шампион в историята, защото просто съм такъв“, каза Адесаня пред ESPN. „Не е нужно да го казвам на хората.

Хората около мен ме държат смирен“, продължи той. „Когато имаш съотборници, които те бият по главата или те удрят през ден, това е истинско смирение. Аз не съм такъв шампион, който е с фалшиво смирение само за да получи харесвания. Не, наистина съм за такъв, защото имам правилните хора около себе си, които да ме държат на земята. Освен това не се опитват да ме задържат, оставят ме да летя, защото съм паун, трябва да летя (смее се).“

UFC 281 няма да е първият път, когато няколко бойци на CKB се бият рамо до рамо. Адесаня (23-1) отбеляза, че използва двубоите на своите съотборници, които се бият преди него, като гориво, но се старае да не бъде прекалено енергизиран в едната посока вместо в другата.

„Има определени хора в културата на Австралия/Нова Зеландия, които се опитват да ви държат долу“, каза Адесаня. „Те чувстват, че това е тяхна отговорност. Тези момчета ме познават и ме държат на земята. Когато дойде време да летя, те не ме държат, а ме оставят да летя."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация