Пеп: Преди един месец Холанд беше катастрофа

16:07
Пеп: Преди един месец Холанд беше катастрофа

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола се опита да охлади страстите, които се разиграха около представянето на голмайстора на отбора Ерлинг Холанд, който вкара девет гола в първите си пет мача за „гражданите“. Това представяне на норвежеца накара легендата на Ливърпул Джейми Карагър да предвиди, че Холанд има потенциала да бъде най-добрият футболист, играл някога във Висшата лига.

„Дали Холанд ще бъде сред най-добрите в историята на Висшата лига? Възхищавам се на всички, които прогнозират какво може да се случи в бъдеще. Преди един месец Холанд беше катастрофа, а сега ще разбие всичко. Не мога да предвидя какво ще се случи, не знам какво ще се случи утре, какво остава за след две или три години. Ние сме доволни от него. Но по-щастливи сме, че клубът успя да купи двама фантастични нападатели. Много сме доволни от Хулиан, който срещу Нотингам Форест вкара един гол с десния и един гол с левия крак. И двата завършващи удара бяха фантастични. В много мачове двамата ще играят заедно".

"Имахме страхотни четирима централни защитници, но в същото време Аймерик Лапорт има сериозна контузия. Той е по-добре, но все още месец и половина не може да разчитаме на него. Нейтън Аке има някои мускулни проблеми. Нямаше как да оцелеем само с двама централни защитници при този натоварен график. Имахме възможност да вземем много опитен играч, чийто договор изтичаше след година. Перфектно за нас. Много е добър в изнасянето на топката и граденето на атаките. Усетихме го, когато играхме срещу Дортмунд. Доволни сме, че е тук", коментира Пеп по адрес на новото попълнение Мануел Аканжи.  

"Астън Вила е много опасен отбор. Предпочитам да бяха на по-добра позиция в класирането преди мача с нас. Качествата на играчите и мениджъра са налице. Те добавиха и Дендонкер и Беднарек. Мога да си представя колко трудно ще е", завърши Пеп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация