Холанд продължава да преподава по английските терени (видео)

00:05
Холанд продължава да преподава по английските терени (видео)

Ерлинг Холанд отбеляза втори пореден хеттрик, а Манчестър Сити разби Нотингам с 6:0 на "Етихад". Норвежецът се разписа три пъти в рамките на 26 минути през първото полувреме, а попадение на Жоао Кансело и две на Хуалиан Алварес допринесоха за убедителната победа на "гражданите".

След като счупи поредица от рекорди от началото на кариерата си, Холанд започна да го прави и в Англия. Той стана най-резултатният футболист след първите си пет мача във Висшата лига. Нападателят вече има 9 гола този сезон и изпревари легендата на "гражданите" Серхио Агуеро и бившия нападател на Ковънтри Мики Куин. Холанд стана и играчът, който най-бързо записва два хеттрика във Висшата лига. След него останаха Демба Ба, на който му трябваха 21 мача, Тони Йебоа, Фернандо Торес и Фабрицио Раванели. 

Въпреки че Пеп Гуардиола даде почивка на Кевин Де Бройне, който се появи към края на мача, Ман Сити нямаше никакви проблеми и вече има 13 точки, като изостава на две от лидера Арсенал, който няма грешка от началото на сезона.

Отборът на Пеп Гуардиола взе контрол върху случващото се на терена от самото начало и бързо започна да създава положения. Хулиан Алварес , който за първи път излезе като титуляр, можеше да открие резултата в шестата минута. Ударът му бе отразен от Дийн Хендерсън. Първото попадение не закъсня. В 12-ата минута Холанд засече центриране на Фоудън и прати топката в мрежата.

Форест успя да създаде ситуация пред вратата на домакините в 17-ата минута. Ренан Лоди бе намерен на далечната греда, но той стреля във външната страна на мрежата. Тимът на Стив Купър бързо получи втори гол. В 23-ата минута лошо изчистване на Хендерсън доведе до добра комбинация на Ман Сити. Фоудън опита да стреля, топката му бе избита и се озова на крака на Холанд пред опразнената врата и норвежецът не сбърка. 

В щаба на Нотингам предчувстваха трудна вечер. За тяхно щастие следващия път, когато топката се озова в мрежата, попадение не бе зачетено. След центриране от фал Холанд отклони топката, а Стоунс я засече към мрежата малко пред голлинията, но бранителят бе в засада. Положенията пред Хендерсън продължиха и в 38-ата минута голмайсторът на домакините отново се разписа. След центриране на Кансело, топката бе отклонена от Фоудън и след това от Стоунс преди норвежецът да я прати в мрежата.

Малко преди почивката и Алварес можеше да се разпише. Той проби и стреля силно, а топката се удари във външната страна на гредата. Аржентинецът пробва удар и в началото на второто полувреме. В 50-ата минута Манчестър Сити вкара четвърти гол, но този път негов автор не бе Холанд. Бернардо Силва намери Жоао Кансело на границата на наказателното поле, а бранителят с много хубав удар прати топката в мрежата зад Хендерсън.

Малко след четвъртото попадение Гуардиола започна да прави смени. Той извади Родри и Фоудън и пусна Риад Марез и Коул Палмър. Хулиан Алварес направи резултата 5:0 в 65-ата минута. Аржентинецът бе изведен от Марез и в първия си мач като титуляр за Сити се разписа. Малко по-късно Холанд също беше заменен и получи бурни овации от трибуните.

Марез пропусна великолепна възможност да се разпише, след като бе изведен от Гюнгодан, а останаха и съмнения за засада, които щяха да бъдат разгледани, ако топката бе попаднала във вратата. Чак в последните 10 минути домакините намалиха темпото, но за кратно. Малко преди края Алварес отбеляза второто си попадение в мача, а след това влезлият като резерва Кевин Де Бройне пропусна да се разпише.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - НОТИНГАМ 6:0

1:0 - Холанд 12'
2:0 - Холанд 23'
3:0 - Холанд 38'
4:0 - Кансело 50'
5:0 - Алварес 65'
6:0 - Алварес 87'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация