Томас Тухел: Бяхме по-добрият отбор

22:14
Томас Тухел: Бяхме по-добрият отбор

Мениджърът на Челси Томас Тухел коментира неочакваното крушение срещу Лийдс в Премиър лийг - 0:3. Лондончани отстъпиха като гости, независимо че стартираха добре. Те допуснаха два гола още до почивката, като първият падна след гаф на вратаря Едуар Менди.

“Направихме два подаръка и това ни струваше поражението - заяви германецът. - Загубихме още в първите 20 минути, в които очевидно бяхме по-добрите и имахме отлични шансове, но не вкарахме. Ако искаш да спечелиш, трябва да реализираш такива възможности. Вместо да водим с 2:0, играта се изравни, а после допуснахме две попадения. После всичко приключи, защото духът и вярата ни в нашите сили изчезнаха.”

Тухел сподели мнението си и за първия гол на съперника, дошъл след грешка на Менди: “Той познава себе си и няма за какво толкова да говорим по темата. Но това беше огромна грешка в ключов момент. Това определено не ни помогна и Едуар е най-разочарованият от всички ни”.

“Бяхме по-добрият отбор и успяхме да се справим със стила на противника, но на практика си вкарахме автогол за 0:1, а после пък допуснахме втори от статично положение. Разочарован съм, че отстъпихме и през втората част. Домакините се възползваха максимално от полушансовете си, докато ние - не. “

“Каквото можеше да се обърне срещу нас, се обърна. И всичко започна още вчера, когато за нас треньорите нямаше самолет и се наложи да пътуваме с автобус. Играчите успяха да летят, но ние трябваше да се возим дълго с рейс.”

“Може и да не ми вярвате, но не смятам, че имаме някакъв сериозен психологически проблем или такъв при подготовката за двубоя. За мен проблемът в тази среща беше, че не бяхме по целия терен. Не бяхме и достатъчно остри, когато топката беше в наше владение. Когато трябваше да се борим да си върнем владението на кълбото, бяхме ОК.“

“По принцип можем да играем на високо ниво, но днес не го показахме. Всичко започна добре и продължавам да вярвам, че можехме да спечелим срещу този състав на Лийдс. Смятам, че по-скоро загубихме заради наши грешки, а на заради нещо друго.”

Тухел говори и за изгонването на Калиду Кулибали, който беше отстранен в края за втори жълт картон. Според наставника новият защитник не е издържал на напрежението. “Не можем да си позволим да се оставяме да станем разочаровани от нещо. Би трябвало да се радваме, когато на мачовете има такава атмосфера”, заяви мениджърът.

Треньорът отбеляза също, че Челси все още работи върху привличането на определени играчи, но затварянето на пазара наближава. “Остава все по-малко време. Нужно е да се фокусираме върху това, с което разполагаме”, завърши той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация