Лийдс нанесе тежка загуба на Челси

22:00
Лийдс нанесе тежка загуба на Челси

Челси допусна първа загуба през новия сезон в Премиър лийг, след като тимът на Томас Тухел получи звучен шамар от Лийдс на „Елънд Роуд“. Йоркширци спечелиха с 3:0 след много самоотвержена игра. По нищо обаче не личеше, че ще се стигне до подобен развой в първите 30 минути на мача, когато играта бе равностойна, а гостите създаваха по-опасните възможности. Груба грешка на Едуар Менди в 33-тата минута обаче разтърси лондончани и доведе до първия гол на „белите“, който бе реализиран от Брендън Аарансън. Четири минути след това Родриго удвои, а в 69-ата Джак Харисън сложи точка на спора. Челси пък завърши и с човек по-малко, след като новото попълнение Калиду Кулибали бе изгонен в 85-ата минута за втори жълт картон. Лийдс продължава без загуба след първите три кръга. 

Джеси Марш бе направил една промяна в сравнение със състава, който започна срещу Саутхамптън. Патрик Бамфорд не успя да се възстанови от своята контузия и отпадна, като вместо него започна Даниел Джеймс. Една бе корекцията, предприета и от Томас Тухел. Тя също бе принудителна. На мястото на контузения Н'Голо Канте стартира Конър Галахър.

Още в 37-ата секунда Стърлинг можеше да открие резултата, след като проби отляво, отвори си пространство за стрелба и шутира към далечния ъгъл, но топката премина встрани от целта.

В следващите минути двубоят бързо стана доста емоционален. Йоркширци влизаха здраво в единоборствата и пресираха енергично своя съперник. В шестата минута отново „сините“ изнесоха бързо играта чрез Стърлинг, топката стигна до Лофтъс-Чийк на далечната греда, но последният се забави и този шанс бе пропилян. В деветата минута Кулибали задържа Аарънсън за фланелката и рано-рано получи жълт картон.

След ¼ час игра Стърлинг прати топката във вратата на Мелие от идентична позиция на тази, от която пропусна в първите секунди. Попадението му обаче правилно бе отменено заради засада. В 22-рата минута Мелие се намеси много добре и спаси с една ръка много опасен и добре насочен изстрел на Мейсън Маунт.

Въпреки че Лийдс стоеше сравнително равностойно, реални опасности пред вратата на Менди липсваха. В 33-тата минута обаче стражът на гостите сам провали отбора си. Тиаго Силва върна топката към сенегалеца, който много се забави, след което опита да финтира Аарансън, който го пресира. В крайна сметка Менди подари топката на противниковия играч, който я вкара в опразнената му врата. Този момент се оказа повратната точка в двубоя. Пет минути след това авансът на домакините вече бе от два гола, след като Родриго засече с глава центриране на Харисън от свободен удар.

Гостите започнаха активно втората част. В 47-ата минута Кукурея бе намерен на добра позиция, но стреля доста неточно от границата на наказателното поле.

Тухел включи в игра Пулишич и Зиеш, които са свързвани с изходящи трансфери, но Лийдс продължаваше да стои много спокойно и уверено на терена. Нещо повече – в 69-ата минута домакините стигнаха до трети гол. Даниел Джеймс центрира отляво, а Родриго засече, насочвайки топката към вратата. Харисън бе там и реагира най-бързо, вкарвайки отблизо за 3:0.

В 85-ата минута крахът в представянето на Челси завърши с червен картон на Кулибали, който въпреки че бе официално предупреден в самото начало на мача, направи много глупав фаул, задържайки с ръце Герхард.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация