Сър Алекс: За Англия Рууни е незаменим, но в Юнайтед имаме и Берба!

08:25
Сър Алекс: За Англия Рууни е незаменим, но в Юнайтед имаме и Берба!
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не пести суперлативите си към нападателя на "червените дяволи" Димитър Бербатов.

Шотландецът за пореден път сравни българина с Ерик Кантона и сподели, че е очарован от представянето и формата му.

"Очарован съм от представянето на Бербатов. През този сезон той е в страхотна форма и се справя отлично с натоварения цикъл от мачове. Димитър ми напомня на Ерик Кантона по начина, по който запазва спокойствие в ситуации, в които много други футболисти биха избързали. Също така, подобно на Ерик, Бербатов може да прави финтове и сложни отигравания, но е наясно в кои моменти простичкото отиграване би било по-подходящо", коментира Фърги пред "Обзървър".

Пред друго английско издание – "Дейли Мейл" сър Алекс коментира, че за разлика от националния отбор, където Уейн Рууни е незаменим и няма твърд партньор в атаката, то в Юнайтед нещата не стоят така, защото тимът разполага и с Бербатов.

"В английският национален отбор напрежението и очакванията към Уейн са огромни. В представителния тим дори нямат титулярен партньор в атака за Рууни. Той просто е незаменим за тима на Капело. В Манчестър Юнайтед това не е така. Ние имаме Димитър Бербатов и не сме зависими само от Рууни", каза още мениджърът на "червените дяволи".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tzeko90
25.10.2009 15:31

sasedq само по това че почваш да обиждаш си личи че сам много прав !!!! А забележката на Traxes е много на място - аз сам в грешка , но все пак берба беше най-добрия на терена!

Anaxagoras
25.10.2009 13:10

Хм. И Рууни и Бербо не се справят сами на върха на атаката но причината за това не е в тях а в халфовете. Валенсия е просто един играч на средно ниво и нищо повече. Изобщо манчо нямат качествени крила с изключение на Гигс но дори и той няма да е вечен. Относно хвалбите и на мен не ми харесват но по друга причина. Фърги е невероятен лицемер и щом толкова хвали някой няма да е за добро. Бербо няма да играе днес.

ShefkaTa
25.10.2009 12:44

Прекалено мн го хвалят, играч е,колкото и да не го харесвам си е така, но когато играе с Оуен или Рунката, когато е сам в атака(мача с ЦСКА Москва) се видя колко прави играта и не може да казва имаме Берба, кво като Руни го няма не е така щото Руни има 6 гола в 6 мача, а Бербо 2, въпрек че вкара важен гол срещу съндерланд, аз лично харесвам мн играта на вАленсия млад е и има какво да покаже

sasedq
25.10.2009 12:33

Tzeko90 нападателите са за да вкарват голове а бербата вкарва по 5 на сезон. СТилян не е нападател за да вкарва тапако. Стилян Петров върши трудната работа в АВ а бербаткава не стига че нищо не прави ами и не вкарва.

snookerman
25.10.2009 12:19

Аре стига с тия глупави сравнения на Бербата с Кантона!! Толкова са различни колкото слънцето и луната. Тва че играят на един пост не значи че си приличат - пълни глупости.За съжаление не се гледат красивите пасове или отигравания,а се броят головете които се вкарват - нали затова е нападател!

Notlike
25.10.2009 12:00

Абе, не е важно дали само бележиш, важно е дали правиш играта на отбора си. Tzeko правилно даде пример именно със Стилиян Петров. Той гради играта на Вила въпреки че изглежда, че той само си се разхожда по терена и когато се наложи, взема топката. Всеки негов пас е важен за отбора. Той внася нужното спокойствие, което е ключът към успеха *smile*

Traxes
25.10.2009 11:42

Tzeko90 само за сведение бербо вкара 2рия гол тогава *joking*

Tzeko90
25.10.2009 11:40

Notlike точно така да стане много ще сам доволен *lol* А sasedq земи да гледаш мачовете на ман юнт. и после си вади изводи! Много ми е чудно защо Стилян стана и капитан на АВ а не вкара повече от един гол (не сам сигурен колко)! За доказателство гледай мача на ман срещу Уиган 5:0 без гол на бербо , но беше най-добрия на терена!

sasedq
25.10.2009 10:36

Радвам се за бербата че е хвален от великия си треньор но немога да разбера защо ? Какво толкова невероятно прави бербатов че е толкова хвален той 1 гол неможе да вкара ...

Notlike
25.10.2009 10:30

Бербо дано вкара хеттрик на Ливърпул и да паднат с 5:3 *joking*

cskafena
25.10.2009 10:19

митко е страшно голям още помня финта му миналия сезон срещу уест хем може да скрие токата и псле да я покаже в мржата невероятна класа притежава а и найстина уме да изчаква с топка в крака трепери поол защото бербо не си почива . 1 : 3 за маню Хет трик за бербоскони *smile* http://cskafena.mondozoo.com *thumb_up*

manutd_best
25.10.2009 09:40

давай Бербоо ти си човека покажи на Поол как се прави *devil* *beer*

des_v24
25.10.2009 09:09

Бербати си е добър , но днес си мисля че ще си паднат от Ливърпул !Но поне едно избухване от страна на Митето ще има .....така че Умната *wink*