Федерер: Това, което Рафа постигна досега, е невероятно

22:59
Федерер: Това, което Рафа постигна досега, е невероятно

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер заля със суперлативи рекордьора по брой “мейджър” трофеи Рафаел Надал. Испанецът завоюва своя 22-ри трофей от “Шлема”, след като в началото на месеца триумфира на любимия си “Ролан Гарос” чрез победа над Каспер Рууд на финала.

“Това, което Рафа постигна досега, е невероятно”, заяви Федерер пред медиите в Швейцария. “Рекордът на Пийт Сампрас, който аз подобрих, беше 14, а сега Надал вече има 22 трофея от “Големия шлем”. 14 от тях са на “Ролан Гарос”. Това е наистина невероятно и съм много щастлив, че го направи. Свалям му шапка. След 10-ата и 11-ата в Париж вече си мислех, че това е нереално, но в крайна сметка той продължи да вдига летвата. Рафа е огромен”.

Запитан за своето завръщане на корта, 40-годишният швейцарец каза следното: “Кога и как, все още не знам. Все още нямам планове да се завърна преди Лейвър Къп и турнира в Базел. За мен е важно да възвърна формата си и да тренирам на високи обороти. Когато постигна това, тогава ще мога да избирам колко и в какви турнири да се състезавам”, заяви легендарният тенисист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация