Макрон: Искам Зидан да поеме голям френски клуб

17:01
Макрон: Искам Зидан да поеме голям френски клуб

Президентът на Франция Емануел Макрон изрази желанието си легендата Зинедин Зидан да стане старши треньор на "голям френски клуб". Зизу в момента е без работа като треньор, а Пари Сен Жермен вероятно съвсем скоро ще има нов наставник. В момента наставник на ПСЖ официално продължава да бъде аржентинецът Маурисио Почетино, който има договор с клуба до 2023 година, но по всичко личи, че французите не смятат, че той е точният човек за тима.

“Не, не съм разговарял с него (Зидан), но му се възхищавам много като играч и треньор”, заяви пред RMC Sport Макрон. “Той спечели три пъти Шампионската лига, а това е нещо, което ние искаме за нашите клубове. Искам той да се върне и да промотира Франция. Надявам се Зидан да се върне и да стане треньор на голям френски клуб. Това би било прекрасно и би имало голям положителен ефект върху френското първенство и Франция”, продължи Макрон.

“Моята роля е да казвам, че Франция е велика спортна и футболна нация, че тук има прекрасни хора, които обичат този спорт. Важно е за нас добрите играчи, които сме тренирали тук и които след това блестят на международната сцена, да се върнат”, каза още Макрон.

Според много френски медии обаче наставникът на Ница Кристоф Галтие е фаворит за треньорския пост в ПСЖ. Макрон пък преди няколко дни призна, че е посъветвал свързвания месеци наред с Реал Мадрид Килиан Мбапе да остане на “Парк де Пренс”, което в крайна сметка се и случи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация