Дузпа в края донесе точка на Англия в супердербито с Германия (видео)

01:52
Дузпа в края донесе точка на Англия в супердербито с Германия (видео)

Отборите на Германия и Англия направиха страхотно футболно шоу, но завършиха 1:1 в двубой от група 3 на Лига “А” пред препълнените трибуни на “Алианц Арена” в Мюнхен. Голът за домакините отбеляза Йонас Хофман в 50-ата минута. Хари Кейн обаче изравни от дузпа в 88-ата минута, отсъдена за нарушение срещу него.


Двата тима предложиха много динамична игра през първото полувреме. Първата опасност не закъсня и тя беше пред вратата на Англия. Антонио Рюдигер насочи топката към далечната греда след центриране от ъглов удар, но Кайл Уокър с глава изчисти. Малко по-късно и англичаните имаха своя шанс след нахлуване на Рахийм Стърлинг в наказателното поле, но не успя да комбинира. В 10-ата минута Калвин Филипс получи контузия след сблъсък с Нико Шлотербек в центъра на терена, което доведе до принудителната му смяна с Джуд Белингам.


В 24-ата минута Йонас Хофман беше изведен очи в очи с Джордан Пикфорд и вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено поради засада. В 28-ата германците извадиха късмет след непремерено излизане на Мануел Нойер, Хари Кейн стигна до топката и стреля, но над гредата. Минута по-късно Томас Мюлер центрира в наказателното поле на гостите, Кай Хавертц стреля с глава, но Пикфорд улови. Преди това германците имаха претенции за игра с ръка на Кейн, но такава нямаше.  Последва продължително разиграване на гостите, като в него се включи и Пикфорд. Хавертц се опита да го пресира, но вратарят се освободи от топката. В 37-ата минута Хавертц отправи нелош удар с летящ плонж, но имаше контакт с тялото на защитник и ударът му и топката излезе встрани. Минута по-късно германците организираха нова бърза атака, завършила с удар на Томас Мюлер. Финалните минути бяха за англичаните. 


В добавеното време Букайо Сака отправи удар от дистанция, като принуди Нойер да се разтегне максимално, но топката мина встрани. 


Второто полувреме започна на по-ниски обороти, като германците владееха повече топката и обсадиха вратата на гостите. Така се стигна до 50-ата минута, когато Йошуа Кимих “разсече” отбраната на Англия с прострелно подаване, топката попадна у Йонас Хофман, който с мощен удар я прати в мрежата след неубедителна намеса на Пикфорд.  


Гостите отговориха много бързо. Германците сбъркаха при изнасянето на топката, тя попадна у Мейсън Маунт, той стреля с левия крак от около 25 метра и принуди Мануел Нойер да се намесва. В 64-ата минута капитанът на Германия отново демонстрира и добрата си игра с крака, след като двама англичани се опитаха да го пресират при изнасянето на топката. Последваха смени в състава на домакините, като играта напуснаха Джамал Мусиала и голмайсторът Хофман. 


Последва огромен натиск на германците, който едва не доведе до втори гол в 70-ата минута. Тогава от близка дистанция Томас Мюлер насочи топката в очертанията на вратата от малък ъгъл, но Пикфорд успя да я парира с лявата ръка. В 75-ата минута стражът на англичаните направи нова добра намеса след удар на Тимо Вернер. Минута по-късно Джак Грийлиш намери Хари Кейн в наказателното поле, нападетелят отправи удар от трудна позиция, но Нойер спаси. 


В 88-ата минута Англия получи право да изпълни дузпа, след като Нико Шлотербек фаулира Хари Кейн. Ситуацията беше прегледана с ВАР поради съмнения за засада на англичанина, но такава нямаше. С изпълнението се зае лично Кейн, който с безкомпромисно изпълнение изравни. Резултатът се запази до края и така двата тима не излъчиха победител. 


Германия - Англия 1:1 


1:0 - Хофман 50 
1:1 - Кейн 88-дузпа 


Германия: Нойер, Шлотербек, Рюдигер, Клостерман, Раум, Кимих, Гюндоган, Хофман, Мюлер, Мусиала, Хавертц 


Англия: Пикфорд, Уокър, Трипиър, Райс, Стоунс, Магуайър, Сака, Филипс, Кейн, Стърлинг, Маунт

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация