Саша Зверев окончателно пропуска Уимбълдън

17:42
Саша Зверев окончателно пропуска Уимбълдън

Александър Зверев със сигурност пропуска Уимбълдън, но би могъл да се завърне на корта преди Откритото първенство на САЩ. Това съобщава журналистът от френското издание "Екип" - Куентен Мойне. Световният №3 получи контузия в крака при падане по време на полуфинала на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал, като впоследствие напусна корта с патерици.

Медицинските прегледи след двубоя установиха, че Зверев има скъсани връзки на дясния глезен. След завръщането си в Германия олимпийският шампион се е подложил на изследвания в местна клиника, след които е било установено, че ще бъде извън игра за период между шест и осем седмици.

Това означава, че германецът със сигурност ще пропусне Уимбълдън, като според Мойне е възможно той да се завърне на турнирите в САЩ в началото на август. Голямата цел пред Зверев в момента е да бъде възстановен за Ю ЕС Оупън, където бе много близо до титлата през 2020 г.

Евентуално неучастие в американските турнири би могло да навреди много сериозно на ранкинга на Зверев. Миналата година той се представи много силно в САЩ, като спечели титлата на Мастърса в Синсинати, след което стигна до полуфинал на Ю ЕС Оупън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация