Сделката за Милан вече е факт

15:43
Сделката за Милан вече е факт

Милан съобщи в сряда, че настоящите собственици на клуба – инвестиционният фонд Elliot Management, са постигнали споразумение да продадат новокоронясания шампион в италианската Серия А на конкурентния фонд – RedBird, за сумата от 1.2 млрд. евро.

„Преходът към новата собственост ще се извърши през лятото, като се очаква финализиране не по-късно от септември 2022“, споделиха от пресслужбата на „росонерите“, добавяйки, че под параметрите на сделката, Elliot ще „запази миноритарен финансов дял в клуба и места в Борда на директорите“.

Elliot Management закупи клуба през 2018, когато китайският бизнесмен Юнхун Ли не успя да върне заем, взет при придобиването акциите на клуба от Fininvest на Силвио Берлускони година по-рано. През април, медиите на Ботуша предадоха за интерес от базирания в Бахрейн инвестиционен фонд Investcorp, но преговорите приключиха безуспешно в края на май.

Италианската преса съобщи, че сделката между Elliot и Investcorp е претърпяла провал, тъй като собствениците на седемкратните европейски шампиони искали по-висока цена за закупуване след спечеленото Скудето. Gazzetta Dello Sport заяви, че Investcorp няма да се отметне от цена около един млрд. евро, които мислели, че са споразумели и вече виждали като цена над реалната. И RedBird не само че предложили по-висока сума, но позволили и на Elliot да запази миноритарни собственици, както и да задържи спортните директори Паоло Малдини и Фредерик Масара.

Elliot публикува „Благодарствено писмо“ до феновете на Милан по света. „Правим този преход с чувство на дълбоко смирение и гордост – и най-вече, признателност за преживяванията, които споделихме с клуба, с град Милано и с всички Вас. За Вашата безкрайна страст, вяра и енергия, благодарим на всички членове на семейството на Милан“. „Росонерите“ сложиха край на 11-годишна суша без титла на Серия А миналия месец, детронирайки градския си съперник Интер с две точки разлика на върха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация