Интер не се отказва да преследва Милан

00:17
Интер не се отказва да преследва Милан

Интер си свърши работата и постигна трудна, но сладка победа с 3:1 в гостуването си на Каляри от предпоследния 37-и кръг на Серия "А". "Нерадзурите" бяха длъжни да си тръгнат с трите точки от Сардиния, за да запазят искрица надежда да изпреварят големия си враг Милан в последния кръг и да триумфират отново със Скудетото. Матео Дармиан в 25-ата и Лаутаро Мартинес в 51-вата и 85-ата минута вкараха головете за гостите, докато за домакините се разписа Хараламбос Ликоянис в 54-тата минута

Домакините заложиха на Леонардо Паволети и Жоао Педро в атака. Хараламбос Ликоянис и Раул Беланова бяха двамата халф-бекове, а Марко Рог, Алберто Граси и Разван Марин започнаха в средата на терена.

В същото време Симоне Индзаги бе избрал да започне с Един Джеко и Лаутаро Мартинес в предни позиции. Хакан Чалханоолу, Марсело Брозович и Николо Барела действаха в средата на терена, а на крилата бяха Матео Дариман и Иван Перишич.

Интер създаде първата голова опасност в мача. В 3-ата минута Перишич стреля по земя от дистанция и вратарят Алесио Краньо трябваше да прави първо спасяване.

В 6-ата минута и Чалханоолу обстрелва вратата на съперника с интересен шут от воле, но не успя особено да затрудни съперниковия вратар, който уверено улови.

Домакините обаче показаха, че също ще бъдат опасни, като в 9-ата минута Ликоянис отправи страхотен шут извън наказателното поле и Самир Ханданович трябваше да прави страхотно спасяване.

Интер можеше да поведе в 11-ата минута, когато гол на Милан Шкриняр не бе зачетен. След центриране от фаул бранителят стреля с глава в гредата, топката се върна и рикошира в тялото му и влезе във вратата. След разглеждане с ВАР се оказа, че е имало игра с ръка на словака и това бе причината попадението да не бъде зачетено.

В 20-ата минута домакините отново показаха зъби, като Марин отправи доста опасен изстрел по земя, профучал до гредата.

Пет минути по-късно "нерадзурите" откриха резултата. Перишич центрира отляво и намери Дармиан на далечната греда, а той надскочи прекия си пазач и отбеляза с глава за 0:1.

В 45-ата минута Лаутаро Мартинес пропусна две поредни чудесни възможности. Първо негов изстрел се отби от гредата, а след това той опита добавка отблизо, но този път вратарят Краньо му попречи да се разпише.

В началото на второто полувреме аржентинският нападател се реваншира и направи резултата 0:2. В 51-ата минута той получи дълъг пас, зае по-добра позиция от прекия си пазач и с удар през краката на вратаря успя да се разпише и да удвои преднината на своя тим.

Каляри обаче бързо върна интригата. В 54-ата минута Хараламбос Ликоянис отправи страхотен диагонален шут извън наказателното поле и не остави шансове на Ханданович за 1:2.

Сардинци създадоха още една добра възможност в 68-ата минута, когато Кейта Балде се отскубна сам срещу вратаря, опита да го прехвърли, но прати топката доста високо, а след това се сблъска с Ханданович, но съдията нямаше как да даде дузпа за подобно нещо.

В 77-ата минута Иван Перишич се извиси и стреля с глава отблизо, но неточно.

В 83-тата минута и Лаутаро Мартинес направи поредния си голям пропуск в мача, като от чудесна позиция не успя да се разпише.

Аржентинецът все пак удвои головата си сметка в 85-ата минута, когато след бърза контраатака бе изведен сам срещу вратаря от Роберто Галярдини и този път с техничен удар успя да прати топката във вратата за 1:3.

В 90-ата минута и Дензъл Дъмфрис можеше да отбележи, но изстрелът му се отби от гредата.

Така Интер постигна своето и си тръгна с победата, като събра актив от 81 точки и остава на 2-рото място, на 2 точки зад лидера Милан. Каляри пък остава под чертата на 18-ото място с 29 точки и 2 по-малко от 17-ия Салернитана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация