Интер постави Юве на колене и взе Купата на Италия (видео)

04:57
Интер постави Юве на колене и взе Купата на Италия (видео)

Интер спечели за осми път в своята история Купата на Италия след 2 гола в продълженията на Иван Перишич във финала срещу досегашния носител на трофея Ювентус.


Редовното време на дербито, играно на стадион „Олимпико“ в Рим, завърши при резултат 2:2 след ранно попадение на Николо Барела (4) и обрат на „бианконерите“ за 2 минути. Алекс Сандро в 50-ата и Душан Влахович в 52-ата се разписаха за 2:1.


Десет минути преди края на 90-те обаче „нерадзурите“ получиха дузпа и Хакан Чалханоглу я превърна в гол, за да се стигне до 2:2 и продължения. В тях пак от дузпа Перишич осъществи втория обрат в 98-ата минута, а само 4 по-късно оформи крайното 4:2 и донесе първа Купа на Интер от 2011 г. насам.


Мачът започна вихрено и "нерадзурите" успяха да се възползват, за да открият резултата още в 7-ата минута. Тогава Марсело Брозович намери Николо Барела, който реализира страхотно попадение от границата на наказателното поле.


Това позволи на момчетата на Симоне Индзаги да овладеят инициативата, а Юве отговори с изстрел от дистанция на Пауло Дибала, който не затрудни Самир Ханданович. След половин час игра словенският вратар отново се намеси решаващо след изстрел с глава на Матайс де Лихт, избивайки с една ръка в ъглов удар. След изпълнението на корнера Пауло Дибала достигна до отбитата топка и нанесе плътен изстрел, който премина покрай десния страничен стълб.


Пет минути по-късно изстрел на Николо Барела бе блокиран, след което Марсело Брозович овладя. Хърватинът нанесе изстрел с левия крак, но много неточно. В 41-ата минута треньорът на "бианконерите" Масимилиано Алегри направи офанзивна промяна, заменяйки Данило за Алваро Мората и тимът му заигра във формация 3-5-2.


В 50-ата минута "бианконерите" възстановиха равенството. Изстрел на Душан Влахович бе блокиран, след което топката попадна в Алекс Сандро. Бразилецът нанесе плътен изстрел от границата на наказателното поле, който леко бе отклонен от Алваро Мората, което бе достатъчно да заблуди Самир Ханданович и топката влетя в мрежата.


В 53-ата символичните домакини осъществиха обрат. Алваро Мората организира бърза контраатака. Испанецът продължи към Федерико Бернардески, който свали с гърди към Пауло Дибала. Плеймейкърът изведе с едно докосване Душан Влахович зад гърба на отбраната. Сръбският стрелец нанесе изстрел, който бе отразен от Самир Ханданович, но след това не сгреши при добавката и вкара отблизо.

В 65-ата минута Ювентус имаше нова възможност да покачи преднината си, но изстрел на Пауло Дибала бе отразен от Самир Ханданович. В следващите минути "нерадзурите" притиснаха съперника си, където Федерико Ди Марко бе много активен. В 76-ата минита "бианконерите" имаха възможност да стигнат до трети гол, въпреки натиска на съперника си, но Леонардо Бонучи остана под топката след центриране на Алваро Мората.


Две минути по-късно главният съдия Паоло Валери отсъди дузпа за нарушение на Леонардо Бонучи срещу Лаутаро Мартинес, който се препъна в защитника на границата на наказателното поле. Реферът посочи бялата точка, а зад топката застана Хакан Чалханоглу и с мощен шут в горния ляв ъгъл изравни, за да вкара мача в продължения.


В началото на първото "нерадзурите" получиха втора дузпа, след като Де Лихт препъна Стефан де Фрай в наказателното поле. Главният съдия Паоло Валери прегледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка. Зад топката застана Иван Перишич и хладнокръвно я прати в мрежата за 3:2 в 98-ата минута.


Само 4 по-късно отново той сложи точка на спора с неспасяем изстрел в горния ляв ъгъл, след което се стигна до напрежение на резервните скамейки и треньорът на "бианконерите" Масимилиано Алегри бе изгонен.


Неговите момчета не можаха да направят нищо през второто продължение и така Интер ликува с дългоочакваната Купа на Италия, докато продължава да води битка с Милан за защита на титлата си в Серия А.


ЮВЕНТУС - ИНТЕР 2:2 (2:4 след продължения)


0:1 Николо Барела (7)
1:1 Алекс Сандро (50)
2:1 Душан Влахович (53)
2:2 Хакан Чалханоглу (80, дузпа)
2:3 Иван Перишич (98, дузпа)
2:4 Иван Перишич (102)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация