Титулярите на ЦСКА и Левски

16:43
Титулярите на ЦСКА и Левски

Денят на големия финал дойде. ЦСКА София и Левски излизат в директен сблъсък за Sesame Купа на България пред над 36 000 зрители на стадион “Васил Левски”. Столицата и държавата са разделени на “сини” и “червени”, като по-късно през деня едните ще празнуват. Символичният домакин  и носител на трофея иска да защити успеха си от 2021 година, като е на трети пореден финал, докато играчите на Станимир Стоилов търсят първи трофей от 2009 година в своята витрина. Левски е на първи финал от 2018 година, като е в серия от три поредни загуби в битката за отличието. Последният триумф е от 2007 година именно с Мъри начело на отбора.

Какъв беше пътят на съперниците до финала?

ЦСКА елиминира последователно Хебър (Пазарджик), Арда (Кърджали) и Локомотив (Пловдив), за да дойдат полуфиналните сблъсъци със Славия. Комфортният успех с 2:0 в “Овча купел” беше последван от драматичен реванш на “Българска армия”. “Белите” набързо заличиха пасива си и крайният победител трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. При тях в герой за ЦСКА - София се превърна вратарят Димитър Евтимов. 

Левски елиминира последователно втородивизионните Марек, Септември (Симитли) и Септември (София). Истинският тест за отбора беше на полуфиналите, където чакаше Лудогорец. И в двата мача “сините” доминираха и заслужено стигнаха до последния мач и възможността да сложат край на мъчителната серия от 13 години без трофей.

ЦСКА 0:0 ЛЕВСКИ

ЦСКА (4-2-3-1): Густаво Бусато, Иван Турицов, Томас Лам, Мено Кох, Брадли Мазику, Тибо Вион, Карло Мухар, Жеферсон, Георги Йомов, Греъм Кери, , Жорди Кайседо;

Старши треньор: Алън Пардю 

ЛЕВСКИ (3-4-2-1): Пламен Андреев, Сонко Сундберг, Килиан Ван дер Каап, Хосе Кордоба, Драган Михайлович, Филип Кръстев, Георги Миланов, Цунами, Илиян Стефанов, Уелтон, Билал Бари; 

Старши треньор: Станимир Стоилов 

Съдия: Никола Попов 
Стадион: "Васил Левски", 36 000 зрители 
Начало: 17:00 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация